miercuri, 8 februarie 2012

Rulouri din piept de pui cu garnitura de cartofi dulci si ciuperci

Am gatit de ceva vreme o mancare foarte interesanta ca si gust si zic eu ca si aspect. Am pregatit-o pentru a merge la un concurs.. un concurs grandios care va incepe in curand la Protv si care se numeste Masterchef.
Dar pana am ajuns acolo , am hotarat sa schimb  garnitura si  am ales o salata de cruditati (Aici reteta).,
Si pentru ca am participat la preselectii si nu am fost selectata sa merg mai departe am sa va prezint reteta mea ..care nu a fost castigatoare ....dar este foarte gustoasa.
Sunt multe ingrediente folosite dar preparatul final are un gust deosebit.
M-am inspirat cu rulourile de pe un blog drag mie (Culorile din farfurie) iar pentru garnitura...nu mai retin:)

Asadar avem nevoie de:

100 g bacon feliat
o jumatate piept de pui
mustar frantuzesc cu seminte
sos de soia
50 ml vin dulce
2 linguri ulei masline
patrunjel verde
sare , piper


Pentru garnitura de cartofi:
2 cartofi dulci
3 linguri ulei masline
sare
boia dulce
ghimbir praf


pentru garnitura de ciuperci
300 g ciuperci chamipion
20 g seminte susan
1 ceapa
2 linguri ulei masline
otet balsamic

Incepem prepararea rulourilor:
Baconul l-am luat si l-am impartit in 6  pentru a forma 6 rulouri. Pieptul de pui l-am taiat fasii astfel sa nu depaseasca latimea sau lungimea baconul.
L-am sarat  si piperat foarte putin si l-am pus pe suprafata baconului, l-am uns cu mustar cu bobite
si am presarat deasupra patrunjel proaspat.
Am rulat si l-am pus in forma de briose unsa in prealabil cu putin ulei (se pot prinde si in scobitori).
Cand am terminat toate cele 6 bucati am stropit cu putin sos de soia si am turnat niste vin dulce deasupra fiercarui rulou.
Am dat la cuptor pentru 25-30 minute .
Intre timp ne ocupam de garnitura.
Cartofii dulci ii curatam, ii taiem fasii si ii aranjam intr-o tava pe hartie de copt.
Ii stropim cu putin ulei de masline, presaram sare, boia si un praf de ghimbir si ii punem si pe ei la cuptor pe treapta superioara pentru 20-30 minute.
Ciupercile si ceapa se soteaza intr-o tigaie pe aragaz.
Se adauga si semintele de susan si se lasa se sa rumeneasca. Stropim compozitia cu otet balsamic si dam deoparte.
Cand cartofii sunt aurii si facuti ii scoatem din cuptor si ii amestecam cu amestecul format din ciuperci.
Daca mai e nevoie potrivim gustul cu sare si otet balsamic.
Servim rulourile cu aceasta garnitura delicioasa.
Nu e asa ca arata bine???
E o mancare dificil de facut la prima vedere dar va asigur ca nu e nimic complicat la ea.
Am decorat farfuria si cu seminte de rodie pentru a avea un aspect mai placut. Pe rulouri am presarat niste parmezan.
Daca v-a placut reteta mea va recomand sa o faceti.
Si asa a aratat farfuria mea pentru concurs (am hotarat sa schimb garnitura dupa discutia cu un bucatar profesionist care m-a sfatuit ca ar fi prea multe elemente pentru o singura farfurie)

Pofta buna!!!

5 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Arata tare bine, eu lasam prime varianta cred ca a fost tare deliciosa garnitura! Nota mea este 10 + , nu stiu ce au pierdut! Pupicei!

Sara & Miki spunea...

Cam seamana cu a mea!!!

http://culoriledinfarfurie.blogspot.com/2011/06/rulouri-din-piept-de-pui-invelite-in.html

langmina spunea...

Nu ma satur sa privesc ce bunatati ai facut aici!Excelent!!!Cred ca e delicioasa!!!!
Iti doresc o seara frumoasa!

giovanna spunea...

bravoo Bia! supeeer buuuna cred ca afost!! arata yummy yummy.

Precious Deedee spunea...

ce bine arata...imi imaginez cat de gustos a fost yummy

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons