sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Sos caramel

De mult vroiam sa incerc acest sos de caramel si acum am avut ocazia.
Se face foarte simplu si e foarte bun la gust. Se poate folosi langa orice desert.
Maine am de gand sa pregatesc ceva cu el, asa ca va tin la curent.

Am folosit:


400 g zahar
400 g smantana de 35 % grasime

Zaharul se pune la caramelizat intr-o cratita la foc mic. L-am lasat pana s-a topit tot zaharul miscand de cratita din cand in cand.
Cand zaharul a fost complet topit am tras cratita de pe foc si am turnat smantana...smantana cu peste 35 % grasime.
Se amesteca cu grija si se pune inapoi pe foc maxim 10 minute pana se desface tot zaharul.
Se lasa la racit si se poate folosi la orice desesrt doriti.
E foarte bun.. o sa va placa daca il incercati.
Pofta buna!!!

1 comentarii:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Caramelul este favoritul Dianei mele,asa ca il voi pregati.Te pup!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons