miercuri, 10 august 2011

Tocanita (papricas) de miel

Nu sunt mare amatoare de carne de miel, dar pentru ca s-a nimerit sa am in congelator si o punga de carne de miel am ajuns sa fac si tocanita de miel.
Se face foarte simplu, acelasi principiu ca la orice tocanita.

Avem nevoie de:


1 ceapa mare
o jumatate ardei rosu
1 morcov
pulpa miel 600 g
patrunjel proaspat
sare, piper
ulei masline
lapte, smantana 
2 linguri amidon

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei de masline, Cand s-a inmuiat se adauga ardeiul si morcovul taiat cubulete.
Se lasa vreo 5 minute la foc minim sa se inmoaie dupa care adaugam carnea de miel taiata in bucati mici.
Amestecam bine si rumenim putin carnea intorcand-o pe ambele parti.
Adaugam apoi apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba.
Cand e aproape fiarta adaugam patrunjelul
si facem dresatura cu cele 2 linguri de amidon, cu vreo 6 linguri de smantana si putin lapte.
Punem dresatura peste tocanita noastra si lasam sa dea in clocot. Potrivim gustul cu sare si putin piper.
Dupa ce a dat in clocot stingem focul si pregatim o mamaliga ca sa servim langa ea":)
Mi s-a spus ca e foarte buna...eu am spus pas de la carnea de miel..cu toate ca o mananc dar doar afara la gratar sau eventual intr-o friptura la cuptor:))
Cam asta e toata filosofia. Puteti servi bineteles cu o salata de castraveti cu ceapa sau in cazul meu cu Ciolomada (reteta Aici)
Pofta buna!!!

2 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Asta da ora sa-i faci omului pofta de miel!Tocmai de miel,sa nu pot dormi la noapte!Arata grozav!

Maya spunea...

Nu le am eu cu mielul,dar cînd vada mamaliguta ma apuca pofta! :D
Pupici :*

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons