M-am gandit sa fac si o rubrica de muraturi...pentru a da idei despre cum fac eu muraturile. Stiu ca fara a fie gustate nu prea ar fi de incredere dar...hai sa incerc.
Pt o portie aveti nevoie de:
1,5 kg castraveti
1,5 kg varza
1,5 kg ardei galben
1,5 kg ceapa
1,5 kg gogonele.
Pt o portie aveti nevoie de:
1,5 kg castraveti
1,5 kg varza
1,5 kg ardei galben
1,5 kg ceapa
1,5 kg gogonele.
Se mai adauga 100 g sare pentru muraturi, 300 g zahar, 400 ml otet.
Se taie toate marunt, rondele se amesteca si se lasa 24 ore intr-un lighean mare sa lase zeama.
Se taie toate marunt, rondele se amesteca si se lasa 24 ore intr-un lighean mare sa lase zeama.
A doua zi se pune compozitia in borcane, deasupra se pune putin conservant ,se acopera borcanul cu un capac si se pune pe raft in camara.
Este o muratura excelenta langa o friptura toamna/iarna.
Din aceasta portie mi-au iesit 9 borcane de 720 g.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu