Anul trecut am mancat prima oara musaca de vinete si mi-a placut foarte mult. Am facut de vreo 4 ori reteta din august pana prin octombrie:))
Anul asta am vrut sa schimb putin...adica sa nu mai prajesc vintele in ulei ci sa le fac pe grill.
Si prima varianta e buna (Aici reteta) dar si a doua si nu are atata ulei.
Asadar am folosit:
2 vinete mari
600 g pulpa pe care am tocat-o
1 ceapa mare
2 morcovi (optional)
6 catei usturoi
o rosie de gradina uriasa:)
sare, piper, ulei masline
Vinetele se curata de coaja si se taie in fasii foarte subtiri. Se pun la prajit pe un gratar pe ambele parti. Le pensulam cu putin ulei de masline si adaugam piper (sare doar la sfarsit cand sunt gata sa nu se inmoaie).
Dupa ce am prajit toate feliile de vinete le lasam deoparte.
Ceapa se curata ,se taie marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul dat pe razatoarea mica.
Se amesteca pret de vreo 5 minute dupa care se adauga carnea tocata in prealabil. Se lasa si aceasta pana isi schimba culoarea si e facuta. Se da gustul cu sare si piper, se adauga cateii de usturoi tocati se soteaza 10 secunde si se stinge focul.
Pregatim un vas de yena in care punem la fund putin ulei de masline dupa care punem 1/3 din vinete, apoi 1/3 din compozitia de carne, apoi urmeaza al doilea rand si apoi al treilea.
Acoperim ultimul strat cu rosii taiate rondele.
Dam la cuptor pentru 40 minute sau mai mult pana cand isi schimba culoarea si rosiile se strang putin.
Se scoate afara, se lasa putin sa se racoreasca pentru a putea sa o taiem mai bine si se serveste cu parmezan presarat deasupra si adaos de smantana.
Foarte buna si aceasta varianta..mai sanatoasa decat prima.
Incercati-o.
Pofta buna!!!
3 comentarii:
Minunat!!!De cand n-am mai facut...
Foarte buna musacaua de vinete in varianta asta!Felicitari pentru tot ceea ce faci!pupici!
Uite asa ceva nu am mancat niciodata, desi stiu de ea! Poate incerc in toamna asta... Pupici
Trimiteți un comentariu