E o zi de duminica si ma plictiseam:). Afara era foarte urat, vantul sufla cam tare asa ca nu am iesit nicaieri.
De plictiseala am pus sa fac un aluat dospit.
Reteta Aici
Avem nevoie de:
0,5 kg faina
o jumatate cub drojdie
Sare
1 galbenus
0,25 l lapte caldut
100 g smantana
1 lingura ulei
o jumatate cub drojdie
Sare
1 galbenus
0,25 l lapte caldut
100 g smantana
1 lingura ulei
deasupra avem nevoie de:
200 g cascaval
cativa catei de usturoi facuti mujdei cu apa
sare
smantana
Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga mare de plastic unsa cu ulei si se lasa la dospit la frigider (vreo 2 ore).Se scoate aluatul si se pregateste pe o farfurie in bile pentru a fi mai usor de modelat.Cu mana unsa cu ulei modelezi langosii si ii prajesti pe ambele parti in ulei incins. Vei avea o placinta proaspata ori de cate ori doresti tinand la frigider un aluat gata pregatit care e bun cateva zile.Am pus langosul pe o farfurie, am pus smantana deasupra, apoi cascaval ras si cateva lingurite de mujdei de usturoiUn deliciu!!! E un aluat foarte foarte fraged. Merita sa il incercati.Pofta buna!!!
7 comentarii:
Ce mult imi plac! Asa ca la week-end. :) Doar ca eu ii prefer fara ustoroi.
Exact la weekend ma gandesc si eu.
Prima oara am mancat la Selgros...la chioscul ala din fata si sunt foarte bune.
vai cat de buni tre sa fie:)))am, zis ca nu mai pap dupa 6 si nu mai fac dulce...adica nu o las pe mama sa-mi faca dulce, eu chiar nu mai am timp de gatit:( mai ca as fugi pana la tine sa pap si eu un langos:)))
Just me hai ca esti aproape acum:)
am fost si eu odata la weekendul vostru si atunci le-am mancat si eu:)))) super bune. mi-ai facut o pofta.....
Buna! Am mancat asa ceva la o prietena in Rm.Valcea. Cand mi-a spus de ele, nu mi s-a parut ca suna bine...langosi cu usturoi!!!:). Dar dupa ce am servit, am zis...tare bune!!!...mai vreau:))
Tu ai vrut sa ne omori,nu???
Langosi,taitei cu pesmet,gomboti cu prune!!!Mama mia!
Toate îmi plac mult de tot!
Trimiteți un comentariu