duminică, 13 decembrie 2009

Langosi unguresti

Am gasit in revista Practic aluatul pentru gogosile unguresti. Eu mai am un fel de aluat dar acesta e putin diferit. Si acesta ca si celalalt sunt foarte bune, gogosile ies moi si pufoase.


Avem nevoie de:

0,5 kg faina
o jumatate cub drojdie
Sare
1 galbenus
0,25 l lapte caldut
100 g smantana
1 lingura ulei

deasupra avem nevoie de:

200 g cascaval
cativa catei de usturoi facuti mujdei cu apa
sare
smantana
Reteta initiala era cu dublul cantitatilor, dar eu le-am injumatatit ca sa nu imi ramana prea mult aluat.
Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga mare de plastic unsa cu ulei care se lasa la dospit la frigider. Se poate tine aluatul la frigider si cateva zile iar cand vrei sa faci langosi rupi o bucatica de aluat si o intinzi pe o planseta unsa cu ulei. Prajesti langosii pe ambele parti in ulei incins. Vei avea o placinta proaspata ori de cate ori doresti tinand la frigider un aluat gata pregatit.Ungi lagosul cu smanata dupa care presari cascaval dat prin razatoarea mica si adaugi dupa gust mujdei de usturoi.Pentru o varianta mai dietetica in aluat se poate folosi iaurt nu smantana.
Pofta buna!!!

3 comentarii:

Cristina spunea...

Hm, ce bun e, ca cel de la Week-end! Si eu am facut ca tare mult ii plac lui Alex. Doar ca eu nu pun usturoi.

Anonim spunea...

cand spui o jumatate cub drojdie,cat inseamna de fapt?

Bianca spunea...

O jumatate de cub dinacela micut firma Pakmaya.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons