sâmbătă, 18 decembrie 2010

Ficat de pui cu bulion si orez

Pentru azi am pregatit o mancare usor de preparat si foarte gustoasa.

Avem nevoie de:

1 kg de ficat de pui
2 ceape mari
1 ardei rosu
cateva legume congelate(mix)
sare, piper, delikat
2 ouaLink300 g orez
100 ml bulion
ulei masline
1 legatura patrunjel

Ficatul se spala in apa rece, se taie in doua si se pune la scurs. O ceapa se taie marunt si se pune in tigaie impreuna cu 3 linguri de ulei si ficatii de pui. Se acopera si se lasa la foc mic. Dupa 10 minute se intorc bucatile de ficat dupa care acoperim din nou. Cand apa a scazut se da focul tare si se misca tigaia energic fara a folosi furculita pentru ca ficatul sa se prajeasca uniform. E momentul sa condimentam cu sare si piper (doar la sfarsit se pune sare pe ficat pentru ca altfel va deveni tare) si punem bulionul. Amestecam usor si cand incepe sa fiarba presaram putin patrunjel verde deasupra. Stingem focul.
Orezul se poate pregati cum doriti, eu am facut o varianta a acestuia de (Aici) si am folosit: ceapa, gogosar, mix de legume , orez, omleta din 2 oua.
Ceapa am calit-o in putin ulei, dupa care am adaugat gogosarul, apoi mixul de legume.Separat am fiert orezul in apa cu putina sare, l-am scurs si clatit si pus peste compozitia de mai sus. Am facut o omleta intr-o tigaie separat si am taiat-o marunt si pus peste orez.
Se presara patrunjel verde.
Se serveste cu multa pofta:))Pofta buna!!!

2 comentarii:

mirela spunea...

mmmm,,,bun,bun.

Sara & Miki spunea...

Sa va fie de bine. Cred ca s-a terminat repede. Picatei, atunci calzi, imi plac tare mult. O seara frumoasa.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons