vineri, 13 august 2010

Fasole scazuta

Am poftit fasole scazuta . Asa cum o facea bunica mea. Am facut o portie mai mare sa ii dau si mamei mele. E foarte simplu de facut si e foarte gustoasa si daca se manaca asa goala si cu carne.

Avem nevoie de:

1 kg fasole pastai (subtire)
0.5 kg rosii
2 gogosari
3 morcovi
3 cepe
frunze telina
frunze patrunjel
6 catei usturoi
sare, piper
delikat
ulei
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei pana devine aurie. Se adauga treptat morcovul taiat, gogosarul si rosiile. Toata operatiunea dureaza cam 15 minute. Punem si fasolea in oala , adaugam niste frunze de telina si acoperim cu apa. Lasam la fiert cam o ora jumatate sa fie fiarta fasolea bine.
Usturoiul il taiem marunt si il adaugam si pe el.
Tocam patrunjelul marunt si il presaram deasupra mancarii.Mai lasam putin la foc sa se patrunda aromele dupa care potrivim de condimente si stingem focul.Se serveste ca atare sau cum am mancat noi langa o pulpa de pui facute la cuptor cu legume (Aici reteta) .Acest fel de fasole de scazuta se poate pune in borcan pentru iarna adaugand un varf de cutit conservant ca sa sa reziste.
Aici e reteta.
Pofta buna!!!

1 comentarii:

Sara & Miki spunea...

Arata bine si stiu sigur ca-i foarte buna. Pupik.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons