vineri, 16 octombrie 2009

Mamaliga cu branza

Toata lumea stie sa faca mamaliga cu branza. Adica se presupune ca toata lumea, stiu persoane carora nu le prea iese mamaliga.

E foarte simplu de facut, pentru 3 persoane avem nevoie de :

cca1l apa
400 g faina de mamaliga
300 g branza de burduf sau cascaval telemea..ce doriti
smantana

Punem o oala cu apa (cam 1 l), punem sare si asteptam sa fiarba.
Cand incepe sa fiarba, cu o mana turnam faina de mamaliga in ploaie si ce cealalta mana amestecam in asa fel incat sa nu se faca cocoloase. Cand credeam ca e destul de groasa ne oprim din pus si stingem focul. Eu nu o fac foarte groasa, o fac asa ca si grisul pe care il mancam in copilarie cu cacao deasupra:)

Pe vremuri eu faceam mamaliga cu branza astfel: faceam mamaliga ca mai sus , apoi luam o cratita, o ungeam cu putin unt si puneam un strat de mamaliga, unul de branza, un strat de mamaliga, unul de branza, acopeream cu capac si o dadeam la cuptor pentru vreo 40 minute. Era buna dar eu sincer nu mai am timp de asa ceva, mai ales ca aceasta mamaliga poate o fac cand vin de la servici si atunci sa mearga repede prefer sa fac mamaliga, pun branza pe ea deasupra si prin ea, adaug smanatana neaparat si....
Se poate manca ca atare sau langa o ciorba de salata verde:

Pofta buna~!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons