vineri, 16 octombrie 2009

Ciorba de salata verde

Pentru azi am facut ciorba de salata verde. Cand fac aceasta ciorba o mancam impreuna cu mamaliga cu branza si smantana si atunci nu mai e nevoie sa fac si felul doi la amiaza.


Pentru o oala de 4 l avem nevoie de:

2 salate verzi (ale mele au fost uriase)
putina slanina
2 oua pentru omleta
2 galbenusuri de ou
o capatana usturoi
otet dupa gust
200 g smantana si putin lapte
sare

Salata se spala sub jet de apa, dupa care se rupe cat mai marunt si se pune sa fiarba in apa cu sare vreo 15 minute. Dupa fierbere se strecoara, apa se arunca si salata se taie daca doriti cu cutitul.
Se ia oala de ciorba, se pune apa si salata si dam din nou sa fiarba. Adaugam si sare.

Intre timp taiem bucatele de slanina si le prajim dupa care le punem in ciorba sa mai fiarba putin. Untura lasata de slanina o aruncam, iar in tigaie punem la facut o omleta din doua oua(putem pune si albusurile de la ouale pe care le vom folosi la dresatura) cu sare si piper, pe care o intoarcem pe ambele parti dupa care o taiem marunt si o bagam in ciorba.
Mai lasam putin sa fiarba slanina (15 minute) si punem in ciorba usturoiul curatat si pisat, mai dam un clocot si stingem focul.
Facem o dresatura din 2 galbenuse de ou cu smanatana si putin lapte, aducem la temperatura ciorbei si il punem in oala.Potrivim de sare si adaugam otet pentru a se acrii putin (dupa gust).

O mancam cu mamaliga cu branza si smantana ( http://biancams76.blogspot.com/2009/10/mamaliga-cu-branza.html ) si e o amiaza foarte gustoasa .

Pofta buna!!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons