Am pregatit o friptura din ceafa de porc. Foarte simpla de facut, practic se face singura:)
Am folosit:
1.200 kg ceafa de porc
1 ceapa
5 catei usturoi
sare, piper, boia
150 ml vin
Carnea se condimenteaza cu sare, piper si boia intr-un vas termorezistent. Ceapa se taie julien si se presara peste carne. Usturoiul se taie marunt si se cresteaza carnea pe alocuri si se introduce cate o bucata de usturoi.
Am pus 150 ml vin ,
am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru 45 minute. La jumatatea timpului am intors carnea si am acoperit iarasi.
Dupa 45 minute am indepartat folia de aluminiu si am mai lasat carnea pentru 30 minute pana cand s-a rumenit pe ambele parti.
Chiar daca peretii vasului s-au innegrit, carnea nu e deloc arsa:)
Se feliaza si se serveste alaturi de garnitura preferata.
Noi am servit alaturi de spanac(Aici).
Pofta buna!!!
5 comentarii:
uite o idee buna pt weekend!!
Delicios ! Vreau si eu vas ca al tau! Al meu a facut poc ultima data ;))
Buna,simpla dar desigur foarte gustoasa.Iti doresc o seara placuta!!!
Buna,simpla dar desigur delicioasa.O seara placuta!!!
Dumeavoastră "aţi servit alături de spanac"? Dumneavoastră nu sunteţi un om care "mănâncă", sunteţi chelner care "seveşte?!
Trimiteți un comentariu