duminică, 4 octombrie 2009

Spanac

Ne place foarte mult aceasta mancare si e si santaoasa, mai ales pentru cine are deficiente de fier cum am eu:).
Pentru pregatirea spanacului va trebuie putin timp, fierberea lui dureaza mai mult decat prepararea.

Pentru 4 persoane aveti nevoie de:

500 g spanac proaspat (sau fiert)
500 ml lapte
6 catei mari de usturoi
3 linguri faina
3 linguri ulei
sare

Se spala spanacul si se pune la fiert in putina apa cu sare pentru vreo 20 minute bune. Dupa ce a fiert se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se toaca cu tocatorul/ cutitul sau se da prin masina de tocat carne.
Se curata usturoiul si piseaza.

Intr-o cratita se pune uleiul peste care se adauga faina. Se amsteca 2-3 minute dupa care se pune usturoiul- se amesteca, se pune spanacul- se amesteca si se stinge cu lapte. Se condimenteaza doar cu sare, eu doar atat pun de frica sa nu ii stric gustul cu alte mirodenii.
Dupa ce da in clocot se poate stinge focul si se serveste dupa preferinta.
Noi il mancam cu carne (friptura) sau cu un ochi prajit si e un felul doi delicios sau o cina.
Pofta buna.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons