luni, 24 octombrie 2011

Sos alioli

  

Prima oara am mancat sos alioli azi vara cand am fost in Spania. L-am mancat prima oara pe plaja, alaturi de un pui bine fript la rotisor si bagheta proaspata. Mmmm, un deliciu.
Sosul de alioli este de fapt o maioneza facuta cu ulei de masline, in care se adauga mustar, usturoi, otet si putin zahar.
Este un sos deosebit de bun care se poate manca foarte bine alaturi de o bucata de carne.

Pentru a face acest sos avem nevoie de:


2 galbenuse de ou
1 lingura mustar (de care doriti)
200-250  ml ulei de masline
cativa catei de usturoi (dupa gust si cat de usturoiat doriti sa fie sosul)
3-4 lingurite otet de vin
o jumatate lamaie
1 lingurita zahar praf

Galbenusele se pun in bolul unui mixer alaturi de lingura de mustar si se amesteca bine cu uleiul pe care il punem treptat.
Tot treptat stoarcem si  sucul jumtatii de lamaie.
Adaugam intre timp si usturoiul pisat si amestecam pana cand sosul nostru se ingroasa. Adaugam lingurita de zahar si otetul de vin. Mixam pana cand sosul are o consistenta cremoasa. Gustati si daca mai e nevoie de putin otet sau usturoi mai agaugati.

Atat e tot..foarte gustos si cremos.

Se poate pastra timp de o saptamana in frigider in borcan ermetic inchis.

Noi l-am servit alaturi de bastonase crocante din piept de pui . Reteta (Aici)

Pofta buna!!!

2 comentarii:

giovanna spunea...

in valencia se face doar din ustutoi ulei de masline si eventual un ou. e fff bun. ncii eu nu ma pot abtine d ela el d efiecare data cand merg. acolo toti fac.

sarah spunea...

foarte fain sosul dar anti-pupat :D
eu cum inca n-am papat sos din asta te pup

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons