miercuri, 14 septembrie 2011

Tocanita din carne de porc si ciuperci uscate

 

Din nou o tocanita..merge repede si e foarte buna langa o mamaliga, paste sau pireu de cartofi. Sincer prefer aceasta tocanita sa o mananc cu pireu dar din lipsa de timp am facut o mamaliga rapida langa.

Am folosit:


8 bucati cotlet de porc
1 punga ciuperci (galbiori) uscati
1 ceapa
1 morcov
1 gogosar
o caciulie usturoi
sare, piper
ulei masline
frunze patrunjel

Intr-o cratita punem apa la fiert, cand incepe sa fiarba stingem focul si adaugam ciupercile uscate sa se hidrateze si acoperim cu un capac (pentru 15 minute- 20 minute)
Ceapa se curata, taie marunt si se pune intr-o cratita la calit in 3 linguri ulei masline.Cand s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, morcovul taiate marunt si lasam sa se inmoaie si ele.
Taiem carnea de porc cubulete si o adaugam si pe ea langa legume.
Amestecand din cand in cand pana cand scade toata apa lasata de carne dupa care adaugam ciupercile hidratate iar deasupra punem apa ciupercilor.
Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand carnea e fiarta adaugam usturoiul taiat cu cutitul si frunzele de patrunjel.
Lasam sa mai fiarba 5 minute dupa care stingem focul.
Servim cu mamaliga, pireu de cartofi sau paste fierte.
Pofta buna!!!

6 comentarii:

felis spunea...

Delicios trebuie sa fie... Mmmm... cum poate sa arate!!!

Adela Zilahi spunea...

Hmmm o bunatate, vin la masa ! Pup!

catkitchen spunea...

daca e tocanita si daca mai are si ciuperci ... pap tot !!!!

Cristina spunea...

Delicioasa! Unde se gasesc galbiori?

Cristina spunea...

o tocanita cu ciuperci... yammy

Bianca spunea...

Cristina...la Real sunt uscati. Ai mei i-am adus din Spania.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons