marți, 25 ianuarie 2011

Ciorba de varza cu smantana

In Ardeal i se mai spune "Lucicos". Si imi aduc aminte ca mama mea mea facea doua tipuri de lucicos (unul cu bulion dupa varianta Asta,(in care punea deobicei ciolan afumat si carne) si acesta cu lapte si smantana).
Pentru maine am pregatit acesta ciorba care mie imi place foarte mult.

Avem nevoie de:

1 varza de 1 kg
3 morcovi
300 g carne porc cu os
1 os afumat (puteti pune si ciolan)
300 ml lapte
200 g smantana
500 ml zeama de varza (sau otet, bors pentru acrit)
2 linguri faina
2 linguri ulei
sare, delikat cimbru

Carnea si osul afumat se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa o ora se taie morcovii rondele, varza marunt si se adauga in ciorba. Se lasa sa mai fiarba pana cand carnea e fiarta. Se scoate afara, se curata de pe oase, carnea introducandu-se inapoi in ciorba. Se presara cimbru din belsug dupa care am adaugat zeama de varza (vara fac cu otet sau bors). Cele 2 linguri de ulei se pun intr-o cratita alaturi de cele 2 linguri faina si se amesteca timp de maxim 1 min si se stinge cu lapte si smantana. Dresatura astfel facuta se pune peste ciorba si se lasa sa dea in clocot.
Se potriveste gustul cu sare si putin delikat.Asta e toata folosofia.
Simpla de facut si foarte buna.Pofta buna!!!

4 comentarii:

mirela spunea...

mmmm,,,,buna,buna,,,Pupp!!

Cakeni spunea...

Te asteapta o surpriza ,la mine pe blog:)

Bianca spunea...

Pup si eu Mirela

Gabriela spunea...

buna,bunicica!pup si o zi buna!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons