duminică, 4 octombrie 2009

Ciorba de varza

Am facut zilele trecute ciorba de varza. Pe aici i se spune lucicos...de unde habar nu am si nu m-am strofocat sa aflu.

Sa va spun cum fac eu aceasta ciorba.

Avem nevoie de:

1 kg varza
1 fir de carnat de casa (sau orice altceva putin afumat)
1 morcov 1 patrunjel
500 ml bulion
cimbru proaspat
2 linguri faina
putin ulei
sare, piper, delikat legume

Se curata morcovul si patrunjelul si se pun intr-o oala de 3 l la calit in putin ulei de masline.
Cand s-au calit putin, se adauga carnatul de casa taiat cubulete si se mai lasa aprox. 5 minute.

Intre timp se taie varza si se pune peste legume, pe pune apa, sare, putin piper, delikat si se lasa sa fiarba acoperita cu capac. Dupa 50 minute se verifica daca s-au fiert si se face rantasul ( intr-o cratita se pun 2-3 linguri ulei, 2 linguri faina si seamesteca putin dupa care turnam bulionul- amestecam pana incepe sa fiarba dupa care turnam peste ciorba). Deasupra se pune cimbru proaspat pentru o aroma mai buna.
Noua ne place foarte mult aceasta ciorba, o mai mancam cu o lingura de smantana pusa in farfurie.


Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons