Am refacut acest tort deoarece cand l-am facut prima oara nu l-am gustat si nu am stiut cum e.
Si nu imi pare rau, dimpotriva sunt foarte incantata de alegerea facuta, de gustul dulce acrisor pe care l-am savurat impreuna cu invitatii!!!
Aici e prima varianta, mai putin cu crema Ole pusa la blat care e o inventie de moment.
Ieri a fost ziua de nastere a prietenei mele cea mai buna. Pe langa cadoul cumparat m-am gandit sa ii fac si un tort surpriza:)
Si am optat pentru Padurea Neagra.
Am folosit:
200 gr faina
250 gr zahar
70 gr cacao
500 ml lapte
35 ml ulei
1 praf copt
1 plic Creme Ole de ciocolata
Pentru umplutura
700 ml frisca
1 kg visine curatate
ciocolata pt decor
Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si cacaoa, dupa care se adauga laptele si uleiul. Consistenta lui va fi mai lichida dar asa trebuie sa fie. Il bagam in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute, la mine a stat o ora. Faceti proba cu betigasul si in momentul cand iese curat, e gata blatul.
Taiem blatul in 2 dupa ce se raceste complet.Punem pe prima foaie treisfert din cantitatea de visine dupa care adaugam 500 gr frisca batuta si inchidem tortul cu a doua foaie de blat pe care o ornam cu frisca ramasa (200 gr), cu visine si bucati rupte de ciocolata .Se lasa la frigider putin pentru a se intari.Se orneaza dupa bunul plac.
A fost o surpriza foarte placuta pentru toti invitatii, sa stiti ca e un tort care merita facut deoarece nu e dulce, iar blatul e nemaipomenit!!! Si daca tot e sezonul visinelor nu merita pierduta ocazia de a-l incerca. La multi ani Codruta, sa fii sanatoasa, fericita si implinita!!!
luni, 28 iunie 2010
Tort Padurea Neagra 2
21:14
Bianca
7 comments
7 comentarii:
si eu vreau o felie:))
Hmmm nu cred ca mai are ca a fost tare bun si s-a terminat :)) De mult nu am mai mancat asa tort bun. Blatul a fost nemaipomenit!! Cu siguranta am sa il fac. Saptamana viitoare imi pun si visine la congelator sa am:)
ATUNCI DE RETINUT RETETA...:)AM SA-L FAC SI EU..DAR NU STIU CAND,CA TOT ZIC CA NU MAI FAC DULCE...DAR NU-I BAI CA IN SCHIMB CUMPARAM:)))
Trebuie sa fi fost tare gustos!
Eu evit sa fac "dulce" am sa privesc doar la el!
Totuși chiar daca evit sa fac "dulce" as fi servit o bucățica mica,mica!
@ Just me ...haha...asa faceam si eu:)
@Mariana...asa de ocazie merge un pic de dulce:) dar nu mult
Ce super poate sa arate sectiunea! Ce pofta mi-ai facut...in weekend tre sa-l execut! Notat reteta de blat, doar o intrebare: de insiropat nu trebuie? Puuup
Petit Foury nu trebuie deloc insiropat. Din cauza ca e blat fara oua si e cu lapte nu trebuie,...e pufos, dulce moale, ciocolatos..o combinatie foarte buna. Nu vei regreta crede-ma
Trimiteți un comentariu