Duminica am facut un cremes. Chiar demult nu am mai facut si imi era dor. Mie nu imi place cremesul simplu dar cel cu crema si frisca il mananc. Asa ca dinasta am facut.
Ca sa nu ma chinui cu foile le-am cumparat si nu imi pare rau, au fost super bune, mai bune ca cele care imi ies mie deobicei din aluat. Asa ca data viitoare stiu.
Pentru crema avem nevoie de:
o jumatate cana faina
o cana zahar
1 plic budinca vanilie
4 oua
1 plic zahar vanilat
1 l lapte
500 ml frisca
zahar pudra pt ornat
Initial reteta e cu o cana de faina si fara budinca dar pe cand sa torn faina m-am gandit sa pun budinca in loc de faina ca sa ii dea gust mai bun cremei. Galbenusele se amesteca cu jumatate cana zahar, cu zaharul vanilat, cu faina, budinca si cu laptele. Se pun la foc pana fierb si se amesteca vreo cateva minute sa se intareasca bine. Se lasa la racit. Intre timp albusele se bat spuma si se introduc in crema racita.
Se pregatesc foile pentru umplere punandu-se pe un carton prima foaie dupa care punem toata cantitatea de crema peste care punem frisca batuta. Acoperim cu cea de-a doua foaie si deasupra punem zahar pudra cu gust vanilie(Dr Oetker).Am lasat la rece cateva ore dupa care am taiat la fiecare cate o bucata generoasa de cremes.
Pofta buna!!!
2 comentarii:
Hm, foarte bun. Eu cand fac (,) cremsnitul cu frisca, foaia de deasupra o zdrobesc si o amestec cu zahar pudra si asa o pun peste frisca.
O ce buna ar fi!!!
In curind o fac si eu!
O zi minunata!
Trimiteți un comentariu