luni, 27 august 2012

Cozonac cu nuca si cacao

Am facut aceasta reteta demulttt.....dar am uitat sa o postez pe blog. La paste va prinde foarte bine cu siguranta:))

Am facut 3 bucati de cozonac.. toti frumosi si gustusi.

Am folosit:

15 g drojdie
150 g zahar
3 oua
300 ml lapte
90 g unt
830 g faina 
o jumatate lingurita tare

Pentru umplutura:

300 g nuca
80 g cacao neagra
100 g zahar
1 lingurita scortisoara macinata
esenta de rom
lapte pentru omogenizare (atat cat cere)

Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul ci cacao. esenta de rom si scortisoara apoi se toarna laptele fierbinte deasupra. Se adauga lapte pana cand obtinem consistenta dorita.


 

Pentru uns:

1 galbenus ou

Ingredientele compozititiei de mai sus le punem intr-un castron in afara de drojdie si 50 ml lapte. Laptele se incalzeste putin iar drjdia se dizolva in el. Se pune asa ca intr-un cuib peste faina si se lasa 15 minute. 
Apoi cu mana (sau masina de paine daca aveti) se framanta un aluat pana cand acesta face basici (semn ca e bine omogenizat).
 Acest aluat se lasa in castron, il acoperim cu 2 carpe mai groase si se lasa la crescut intr-un loc calduros vreo ora.
Dupa o ora luam aluatul si il rasturnam pe masa infainata. Il mai amestecam putin dupa care il impartim in 6 bucati.
Fiecare bucata  se intinde separat cat de subtire ne permite aluatul si se unge cu amestecul format din nuca, cacao, scortisoara..
Se ruleaza si din doua bucati formate impletim un cozonac pe care il asezam in forma speciala de cozonac date in prealabil cu putin ulei si apoi cu faina.
 Il lasam pret de 20 -30 minute sa mai creasca,
 il ungem apoi cu galbenus de ou dupa care il bagam la cuptor. (Eu am copt doua tavi deodata). E gata cand s-a rumenit frumos deasupra.
Se lasa sa se raceasca in tava si se feliaza rece.
Foarte gustos.
Pofta buna!!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons