marți, 3 aprilie 2012

Paella con marisco (paella cu fructe de mare)

In traducere romanesca orez cu fructe de mare:).
Este o mancare traditional spaniola, peste tot in Spania se gateste paella care e de multe multe feluri.Eu am mancat doua tipuri cand am fost in Spania, adica paella con marisco (cu fructe de mare) si paella valenciana (care e cu carne de pui si carne de iepure).
Acum mm pregatit paella cu fructe de mare.
Nu e atat de complicat precum pare, singura cerinta a acestui ingredient e tava speciala de paella pe care eu din pacate nu o am si am pregatit mancarea intr-o tigaie rotunda antiaderenta cumparata special pentru acest preparat.

Avem nevoie de:

600 g orez
300 g creveti rose
200 g scoici curatate
200 g scoici cu cochilie
150 g calamari
ulei de masline
1 ceapa
2 rosii
4 catei de usturoi
colorant pt paella (in lipsa lui puteti folosi boia si sofran)
4 cuburi concentrat supa de peste
sare
 
Proportia apei cu orezul este foarte stricta si e 1:3. Pentru 600 g orez am folosit 1.800 apa pe care am pus-o la fiert impreuna cu 4 cuburi concentrat de peste. Cand a inceput sa fiarba am stins focul.
Se pune putin ulei in tigaie dupa care se prajesc pe rand: mai intai calamarii care i-am prajt in jur de 5-7 minute pentru ca au lasat si apa si au fost gata cand au inceput sa se rumeneasca.
 Apoi am calit crevetii pana cand au capatat o culoare rosiatica frumoasa.
 Apoi am calit scoicile in putin ulei din nou tot cam 5 minute agitand tigaia (nu se amesteca cu lingura pentru ca se desfac scoicile)
Scoicile cu cochilie le-am scos  mai repede lasand celelalte sa se prajeasca pe indelete.
Toate fructele de mare se scot intr-un castron si se pun deoparte.
Mai punem putin ulei de masline in tigaie si  punem ceapa tocata la prajit pana devine translucida. Apoi punem rosiile razalite si usturoiul taiat marunt si amestecam bine.
Adaugam orezul si colorantul pentru paella.
Lasam pret de 2 minute dupa care punem supa de peste si putina sare.
Amestecam bine toate ingredientele si apoi punem lingura deoparte. NU SE MAI AMESTECA DELOC!!
 
Lasam la foc moderat pret de 25 minute.  
Dupa 10-12 minute de cand a inceput sa fiarba adaugam treisfert din fructele de mare pregatite inainte.
Cand e aproape gata aranjam ultimele fructe de mare pastrate.
E gata cand a scazut toata apa de pe orez si a capatat o culoare frumoasa, aurie, prajita.
Este o mancare delicioasa!!! pentru cei carora le plac fructele de mare.
Noua ne-a placut si cu siguranta am sa repet reteta. Data viitoare am sa pregatesc paella valenciana cu carne de pui.
Merita sa o incercati, va veti surprinde musafirii in mod placut.
Se serveste alaturi de felii de lamaie si un vin rosu.
Pofta buna!!!
M-am impirat de  ( Aici)  
Multumesc Giovanna pentru reteta.

8 comentarii:

Zuzele spunea...

Bestiala reteta! Imi ploua in gura :))) Du-te la Master Chef:)

Bianca spunea...

Multumesc frumos. Am fost si acolo si nu le-a placut ce le-am gatit.:) Asta e..

giovanna spunea...

fenimenal. asta am mancat si eu aseara:))

Mircea spunea...

Bianca, ce colorant ai folosit?

Mircea spunea...

Bianca, ce colorant ai folosit?

Bianca spunea...

Mircea.. am folost colorant alimentar adus din Spania special pentru paella. Dar poti folosi linistit putin sofran si boia in lipsa colorantului.

simona spunea...

am achizitionat tot ce trebuie si am cautat reteta perfecta si asta suna cel mai bine,am mancat ceva asemanator in Roma ,multumesc pt reteta

Anonim spunea...

Foarte explicit si detaliat. Chiar iti multumesc.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons