vineri, 6 aprilie 2012

Burek cu branza

O reteta simpla  si delicioasa cu multa multa branza.

1 pachet foi de placinta
500 g branza vaci
400 g branza burduf (sau telemea)
5 oua
300 g iaurt
1 lingurita bicarbonat


Deaspura:


100 ml lapte
1 ou
150 g smantana
Branza de vaci alaturi de branza de burduf se pun in bolul unei mixer si se mixeaza. Cand a devenit o pasta fina se adauga iaurtul, ouale si lingurita de bicarbonat.
Se mai adauga putina sare daca credeti ca e nevoie.
Se ia o tava de cuptor si se unge cu putin ulei. Se iau 3 foi de placinta si se aseaza in tava. Marginile  se plianaza in interior daca tava e putin mai mica.
Ultima foaie din cele 3 se unge cu ulei si se toarna din compozitie. Se acopera cu inca 3 foi si tot asa pana se termina foile, ultimul rand trebuie sa fie de foi. Eu am pus 4 randuri de foi si 3 e crema.
Amestecam laptele, oul si smantana si turnam compozita deasupra.
Luam un cutit si portionam placinta inainte de a o introduce la cuptor.
Coacem placinta timp de 45 minute pana se rumeneste.
Cand o taiem tinem cont de portionarile facute...chiar daca nu se mai vad bine;))
Servim placinta cu un pahar de lapte ca mic dejun sau ca cina.
E delicioasa.

Merita sa o incercati, gustul ei va va cuceri.
Pofta buna!!!
Sursa

7 comentarii:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Daca este cu branza,atunci este buna.Pup!

TeoBucatar spunea...

Imi place la nebunie placinta asta!Pupici!

Just me spunea...

te cred ca-i buna:) si eu as vrea, dar tot cu burduf...grea incercare sa gasesc aici burduf....pe la vreo 90 km de mine, este un magazin romanesc:( o sa pun feta:) pana atunci ma servesc de la tine:)

Mimmi spunea...

ce bine arata si ce pofta mi s-a facut la ora asta !
Pup

Maya spunea...

Sarbatori fericite!

mandala spunea...

Paste fericit !

Fab Chef spunea...

Cred ca branza de burduf da o savoare deosebita acestei placinte. Felicitari - arata minunat.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons