miercuri, 28 martie 2012

Somon cu sos de sofran-Meniu de sarbatoare

M-am decis sa particip la un concurs culinar care are ca premiu un mixer la care visez inca de cand a aparut pe piata acum 2 ani (sau cel putin de cand stiu eu de el:).  Este vorba de mixerul KitchenAid (rosu)  de care m-am indragostit la prima vedere:)
Laura Laurentiu (http://www.retetecalamama.ro/) in parteneriat cu Bilancia( http://shop.bilancia.ro/) organizeaza acest concurs care se desfasoara pana in data de 31 martie si care are ca premiu un mixer KitchenAid.

Ceea ce trebuia sa fac eu sa concep un meniu de sarbatoare, un meniu pentru luna martie pe care sa il prezint pe blogul meu.
Al treilea preparat in alegerea meniului este somonul preparat la tigaie cu sos de sofran si piper rosu.

Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”

Pentru 2 persoane avem nevoie de;

o bucata file de somon(rondele)
50 ml vin alb
o jumatate ceapa alba
30 g unt
50 g smantana
1 jumatate lingurita amidon
1 plic sofran
piper rosu
2 linguri ulei masline
sare si piper
boabe de piper rosu

garnitura:

1 dovlecel
100 g orez basmati
1 morcov mic
o jumatate ceapa alba
20 g unt
sare

Pregatim mai intai garnitura deoarece aceasta dureaza mai mult decat pregatirea pestelui.
Orezul (100 g)  se masoara cu un pahar. Apa se masoara o portie jumatate fata de cat a fost orezul. Se adauga sare si se fierbe la foc mic acoperit timp de 15 minute din momentul cand a inceput sa fiarba dupa care se rastoarna pe o farfurie.
O jumatate de ceapa, morcovul taiat marunt si ardeiul rosu se soteaza in putin unt.  Cand legumele s-au inmuiat amestecam si orezul si condimentam dupa gust cu sare ,piper.
Dovlecelul se taie fasii si se grileaza pe ambele parti.

Pregatirea sosului:
Cealalta jumatate de ceapa se soteaza in unt si cand s-a inmuiat se adauga vinul, smantana amestecata cu amidonul si sofranul.Se lasa putin la foc pana se ingroasa sosul si se adauga piper rosu si sare.

Felia de somon se taie in jumatate pentru a realiza un file de somon. Asezam cele doua bucati intr-o tigaie antiaderenta (sau gratar) si le prajim la foc moderat cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Se aranjeaza in farfurie felia de somon, sos cu sofran si orezul se aranjata in interiorul feliei de dovlecel.
Acesta este tot, asa arata farfuria mea pentru meniul de sarbatoare din luna martie.
Pofta buna!!!
“Acesta este meniul de sarbatoare prin care celebrez Luna Femeilor si cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor” 

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons