miercuri, 28 martie 2012

Aperitiv choix a la creme cu ciuperci -Meniu de sarbatoare

M-am decis sa particip la un concurs culinar care are ca premiu un mixer la care visez inca de cand a aparut pe piata acum 2 ani (sau cel putin de cand stiu eu de el:).  Este vorba de mixerul KitchenAid (rosu)  de care m-am indragostit la prima vedere:)
Laura Laurentiu (http://www.retetecalamama.ro/) in parteneriat cu Bilancia( http://shop.bilancia.ro/) organizeaza acest concurs care se desfasoara pana in data de 31 martie si care are ca premiu un mixer KitchenAid.


Ceea ce trebuia sa fac eu sa concep un meniu de sarbatoare, un meniu pentru luna martie pe care sa il prezint pe blogul meu.
Primul preparat in alegerea meniului este aperitivul Choix a la creme. Am mancat acest aperitiv cu mult timp in urma si  acum a fost ocazia perfecta sa il gatesc.
Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor” 

Pentru coji avem nevoie de: (au iesit 6 bucati)


150 ml apa
75 g unt
100 g faina
4 oua
putina sare
hartie de copt


pentru umplutura am folosit:
200 g ciuperci pleurotus
200 g ciuperchi champinion
1 ceapa
o jumatate ardei rosu
2-3 linguri ulei masline
cateva fire patrunjel
200 g smantana
sare, piper
Pentru coji se pune apa, untul si sarea la foc. Cand apa incepe sa fiarba se adauga toata faina deodata si se amesteca energic. Se mai pune putin pe foc pana cand amestecul se ia usor de pe fundul cratitei. Se lasa sa se raceasca putin iar cand a ajuns la o temperatura suportabila pentru deget se incorporeaza ouale , treptat cate unul si se amesteca bine.
Pregatim o tava cu hartie de copt. Compozita se pune intr-un pos si se spriteaza gramajoare de dimensiune mai mare.
Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mare pentru 15 minute dupa care se reduce focul pana cand sunt coapte.
Se lasa in cuptor pana pregatim compozitia de ciuperci

In 2-3 linguri de ulei calim ceapa tocata marunt si ardeiul rosu pana cand s-au inmuiat putin. Adaugam ciupercile taiate marunt si lasam la foc mic amestecand din cand in cand pana cand scade apa si ciupercile s-au inmuiat. Condimentam cu sare si piper , adaugam smantana si patrunjelul tocat.
Pregatirea pentru servire:
Cojile se pun in farfurie si se taie capacelul de deasupra. In locasul gol din interior adaugam sos de ciuperci din abudenta. Presaram patrunjel proaspat tocat si se servesc cu multa pofta.

Este un aperitiv minunat pentru un meniu de sarbatoare.

Pofta buna!!!
“Acesta este meniul de sarbatoare prin care celebrez Luna Femeilor si cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor” 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons