sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Tarta (Quiche) cu ciuperci





O tarta super buna, super gustoasa... trebuie sa o incercati neaparat sa vedeti ce gust bun are...

Avem nevoie de:


Aluat:
150 g unt (tinut la temperatura camerei)
putina sare
1 ou
1 lingura smantana
faina cat cuprinde


Compozitie:


500 g ciuperci
1 bucata praz
300 g branza de vaci dulce
300 g branza de burduf
3-4 linguri smanatana
putina sare

Untul, oul, smantana, sare se amesteca bine intr-un bol.
Se adauga faina cat sa rezulte o bila elastica.
Se pune la frigider o ora.
 Intre timp pregatim compozitia. Prazul se taie rondele si se pune la calit in 3 linguri de ulei.
Cand e calit se scoate intr-un castron. Calim apoi ciupercile pe care le-am taiat julien si am adaugat pe el putina sare.
Le punem si pe ele in castronul cu prazul calit. Adaugam apoi ambele timpuri de branza si smantana..sare daca mai e necesar si amestecam bine.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem cu sucitorul punandu-l intr-o tava de tarta unsa in prealabil cu unt.
Intepam aluatul cu o furculita si deasupra punem compozita formata din ciuperci praz si branza.
Optional se pot adauga felii de bacon.
Punem tarta la cuptorul incins pana se rumeneste (30-40 minute).
Se serveste fierbinte si e delicioasa!!!
Chiar merita sa o incercati ca e foarte simplu de facut.
Si arata bestial:)
Pofta buna!!!
Sursa

5 comentarii:

Dana Burlacu http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/ spunea...

Foarte bine arata tarta! Si eu sunt fana tartelor de tot felul. Spor la bucatarit.

Just me spunea...

Bia,ioi ce bine arata :)yummy

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Ciupercile imi plac la nebunie.Tarta este super buna.Pup!

Cristina spunea...

Imi plac tartele cu ciuperci!!!!

giovanna spunea...

mmm... ce pofta.... super bia!!!! eu iau din partea fara bacon:)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons