O tocanita delicioasa, putin altfel decat traditionalul papricas.
Am folosit:
1 pui
300 ml bere
5 catei usturoi
1 legatura patrujel
o jumatate ardei rosu
o jumatate ardei verde
2 cepe mai mici
1 conserva rosii in sos
sare, piper, , condiment pt pui, praf chili
ulei
Puiul se condimenteaza cu putin condiment de pui, sare, piper si putin praf de chili dupa care se pun bucatile in cateva linguri de ulei si se rumenesc bine pe ambele parti. Dupa ce s-au rumenit se scot pe un servetel absorbant si se lasa deoparte.
Patrunjelul, ceapa, usturoiul, ardeii se toaca marunt
si se pun la calit in uleiul ramas si se calesc aproximativ 10 minute. Apoi se adauga bucatile de pui,
conserva de rosii si berea si mai adaugam inca 200 ml apa/.
Acoperim si lasam sa fiarba la foc repede 15 minute dupa care inlaturam capacul si mai lasam sa fiarba la foc mic inca 30 minute.
Se serveste imediat alaturi de mamaliga, paste, pireu de cartofi.
Noi am servit cu bucati de mamaliga prajita (care e un deliciu). Bucata se mamaliga se modeleaza in mana dupa care se pune pe un gratar incins si se prajeste pe ambele parti.
Bestiala aceasta mancare!!!
Incercati-o, e foarte gustoasa.
Pofta buna!!!
Sursa
4 comentarii:
Ce poate fi mai bun ca o tocanita cu mamaliguta! Minunat, pup!
Daca tot sunt prima la comentarii, da-mi voie sa si gust putin! Hmmm... BUN!!!!
Am Sá o gatesc chiar maine
Am Sá o gatesc chiar maine
Trimiteți un comentariu