Astazi m-am hotarat sa gatesc pieptul de pui in stil chinezesc.
Se face foarte simplu (ca orice mancare chinezeasca) si e foarte gustos.
Pentru asta mi-am cumparat un sos dulce acrisor si un sos pentru wok.
Avem nevoie de:
1 piept de pui
1 morcov
o bucata mica de telina
un sfert ardei rosu
un sfert ardei verde
cativa catei usturoi
2 cm de ghimbir proaspat
2 fire de ceapa verde
1 lingura amidon
sos de soia
sos de wok (optional)
sos dulce acrisor
taitei de orez
sare, ulei de masline
Incepem cu dezosarea pieptului de pui si taierea lui in fasii subtiri.
Intr-un mic castron punem pieptul de pui si facem o marinada dintr-o lingura de amidon, cateva linguri de sos de soia si cateva linguri de sos de wok.
Amestecam bine si lasam la frigider pentru 20 minute.Intre timp taiem legumele fasii subtiri , iar ceapa o taiem rondele doar partea alba, partea verde se foloseste la sfarsit.
In 3 linguri de ulei prajim pieptul de pui intr-un wok pana cand e prajit (5 minute)
Taiteii ii pregatim conform instructiunilor de pe pachet, ai mei au trebuit sa stea 5 minute in apa fierbinte.
Dupa ce e calit pieptul se scoate afara si se lasa deoparte.
Mai adaugam 1 lingura ulei si sotam cateva secunde usturoiul si ghimbirul taiat marunt.
Scoatem afara adaugam ceapa alba,
sotam pret de 2 minute dupa care adaugam legumele taiate bastonase.
Dam focul tare si miscam manerul wok-ului cu grija pana cand legumele sunt facute (5-6 minute). Punem carnea de pui inapoi si amestecam cu grija din nou.
Adaugam si sosul dulce acrisor si taitei de orez scursi si clatiti de apa.
Ceapa verde se adauga la sfarsit pentru a-i da mai multa savoare mancarii.
Asta e tot.
Simplu si bun nu???
Pofta buna!!!
2 comentarii:
yummmyyyyy... vreau si eu....
Imi ploua in guraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ufff, nu trebuia sa intru aici :)))) negresit voi face si eu reteta asta zilele astea!!!
Trimiteți un comentariu