duminică, 13 noiembrie 2011

Brownies cu cafea si alune

Va spun doar ca e o prajitura care se mannaca toata odata ca altfel tot acolo iti e gandul:))
O sa vedeti pe parcurs si de ce:))

Ingrediente:


150 g faina
un praf de copt
125 g unt
200 g zahar
2 linguri de ness
2 oua
3 linguri frisca
1 esenta de rom
150 g ciocolata amaruie
120 g alune de padure
un praf de sare

Alunele se curata si se pun la prajit intr-o tigaie pana se rumesc frumos, apoi se taie grob.
Untul se pune la topit la foc mic impreuna cu zaharul. Cand s-a topit se adauga cele doua linguri de nes amestecate cu o lingura de apa. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Ouale se separa si albusele se bat bine cu un praf de sare. Se adauga apoi galbenusele si untul topit.
Ciocolata se topeste intr-o craticioara impreuna cu cele 3 linguri de frisca.
Apoi incorporam ciocolata topita
apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de rom si la sfarsit alunele prajite.
Tapetam o tava cu hartie de copt si bagam la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit.
O lasam sa se raceasca si o portionam cu grija.
E ....DE VIS!!!!..umeda si delicioasa.
A fost pe placul tuturor din familie.
Merita sa o incercati.
Pofta buna!!!

20 comentarii:

Livia spunea...

Vai cu asta m-ai ucis, ce bine arata, trebuie sa fie un deliciu!

felis spunea...

Ma omori!... Ce pofta mi-ai facut!... Arata delicios!..

Rosita Vargas spunea...

Exquisito y muy bien elaborado ,luce realmente tentador,abrazos grandes.

Antonina spunea...

Super bine arata!! Vreau si eu doua - trei bucati!! cu muuulte alune ;) Pupici

Adela Zilahi spunea...

Vreau si eu, a mai ramas?! Pupicei!

Danutza spunea...

Delicioasa! Alunele astea-s asa de buuune!!!

sara & Miki spunea...

Arata super, un deliciu. Pup!

Cris spunea...

Draga mea, prajiturica arata intr-un mare fel! Imi ploua in gura, darnu pot sa copiez reteta pana nu imi recapat silueta!! :))))

Cristina spunea...

La ora asta tarzie, eu ma uit la minunatiile astea... o sa poftesc toata noaptea! Pup

Sarea in bucate spunea...

superrr....tare buna este!!!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Super buna.Pup!

giovanna spunea...

cred ca atat sunt de buneeee... vreau si eu dar nu pot sa le fac ca rebi e alergica cacao si cioco. of... dar cred ca au fost bestiale

Bianca spunea...

Multumesc fetelor...a fost foarte buna.

Lina spunea...

Felicitari! Arata minunat si cred ca e delicioasa!

Cristina spunea...

Super frumoasa si delicioasa! Mi-ai facut o pofta...

TeoBucatar spunea...

Reteta asta trebuie retinuta!Uite ce bine arata ca nu ma mai intereseaza caloriile:)

Mihaela spunea...

Buna Bianca,
Am vazut un comentariu de al tau la un articol scris de Isabela despre zahar vanilat si am vazut ca esti nemultumita atat de zaharul vanilat cat si de pastaia folosita pentru a face zahar vanilat. Daca cumva ai cumparat de pe site-ul mult laudat, pastaidevanilie.ro, te rog sa treci un comentariu in dreptul produsului comandat. Eu am comandat de la ei pastai de vanilie, am pus la facut zahar vanilat si esenta de vanilie, inca nu ma pot pronunta in privinta calitatii pastailor insa coaja de portocala si cea de lamaie comandata de la ei este de calitate foarte proasta, daca te vei uita pe site am introdus in dreptul cojii de portocale in review negativ. Sunt multe bloggerite care lauda acest site si cred ca se exagereaza imens, nu toate produsele sunt de calitate. Ma scuzi de spam, nu stiam cum altfel sa te contactez. O zi frumoasa!

Bianca spunea...

Mihaela...da din cauza comentariului aluia sigur nu am primit note bune la un concurs jurizat de catre pastai de vanilie si de catre Isabella. Asta e...sincer nu ma intereseaza..sa isi vanza produsele dar sincer nu le consider ca fiind nemaipomenite. Eu am facut zahar vanilat si esenta de vanilie dar tot mai buna e cea din comert dupa parerea mea.
De comentat nu comentez ca nu sunt eu in masura sa imi spun parerea..fiecare face ce vrea.
Multumesc de vizita si pupici

Mihaela spunea...

Te apreciez ca esti asa cumsecade :) eu sunt mai razboinica :)
M-am oprit la aceasta prajitura pentru ca ador ciocolata :) Am vazut in poza ca folosesti esenta de rom de la Coseli, iti recomand tot de la Coseli Superesenta de rom, este cea mai buna din cate am incercat eu pe piata. E pe probate, nu lucrez la Coseli si nici nu am vreo colaborare cu ei :))
Ai dreptate, esenta de vanilie(eu folosesc de la Dr Oetker) si zaharul vanilinat din comert miros f bine, am zis si eu sa folosesc ceva natural de aceea am apelat la pastaile de vanilie. Poate e o chestiune de obisnuinta cu aroma naturala? Care este adevarul oare? :)
Pupici

Bianca spunea...

Multumesc Mihaela..si eu sunt razboinica de felul meu dar acum nu are rost sa fac ceva ca oricum nu castig nimic...din contra ma bat cu morile de vant. Multumesc de sfaturi cu coseli...am cumparat ce am gasit dar am sa ma uit dupa superesenta daca spui ca e mai buna.
Da...imi place Dr oetker si folosesc de la el produse (ca de ex zahar vanilit, praf de copt, uneori budinca..) mi se par foarte bune.
Deci adevarul e undeva la mijloc..cu siguranta:))
Pupici

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons