Este o mancare care se preteaza la un pranz de duminica servit alaturi de cei dragi.
Am folosit:
6 pulpe superioare dezosate de pui
felii de bacon
o ceapa
cateva ciuperci
o bucata svaiter (sau cascaval)
usturoi
sare, piper, boia de ardei
vin dulce (eu am pus sangria)
2 linguri ulei de masline
mazare verde
alune prajite sarate
otet de vin
cartofi mici
usturoi
150 ml ulei
sare
condiment pentru cartofi (Kotany)
ulei
Incepem prepararea pulpelor. Daca nu aveti pulpele dezosate atunci incercati sa dezosati pulpele. Indepartati pielea de pe ele si spalati-le.
Intr-o tigaie taiam o jumatate de ceapa amrunt si o calim intr-o lingura de ulei de masline. Adaugam si ciupercile taiate marunt si le lasam pana cand apa ce au lasat-o s-a evaporat. E momentul sa adaugam usturoiul (eu l-am taiat cu cutitul) si il sotam 10 secunde. Scoatem amestecul pe o farfurie.
Pulpele de pui le condimentam cu sare , piper si boia.
Compozitia de ciuperci si ceapa o impartim cate pulpe avem (6 in cazul meu) si in interiorul fiecarei pulpe asezam amestecul.
Apoi adaugam cate un bastonas de svaiter (cascaval) dupa care rulam pulpa strans.
Luam o bucata de kaizer (sau doua daca sunt subtiri) si imbracam pulpa de pui.
Cealalalta jumatate de ceapa se taie solzisori si se pune pe fundul unei tavi sau vas termorezistent.
Asezam pulpele unele langa altele si adaugam o canita de vin dulce.
Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 45 minute.
Apoi indepartam folia de aluminiu si mai lasam inca 15-20 minute pana cand baconul se rumeneste.
Intre timp pregatim si fasolea verde care se fierbe timp de 15 minute. Se scurge si se pune intr-un castron.
Intr-un castron zdrobim o mana buna de alune prajite si sarate
si le adaugam peste fasolea verde. Adaugam putina sare si otet dupa gust.
Este o salata foarte gustoasa, mie cel putin mi-a placut.
Celor din familie le-am facut si niste cartofi (pocniti cum le-a spus Mihaela)
Luam cativa cartofi de marime mai mica, ii asezam pe un fund de lemn si cu un ciocan (cel de batut snitele) ii lovim pana cand acestia crapa.
Nu trebuie loviti foarte tare pentru ca se desfac usor.
Dupa ce am pocnit toti cartofii ii saram si adaugam usturoi in interiorul lor. (eu am gresit si am pus usturoiul in ulei dar s-a ars)
Punem cartofii pocniti in uleiul incins si ii prajim la foc potrivit pentru 12 minute (cu capac)
Dupa 12 minute ii intoarcem si mai lasam vreo 6 minute.
Cand sunt facuti se scot pe o farfurie si se condimenteaza din nou cu condiment pentru cartofi.
Cam complicata mancare nu?:)) Va asigur ca nu e si e foarte gustoasa.
Pulpele aceastea cu bacon sunt bestiale!!! Si fasolea la fel..imi place mult. Si cartofii sunt crocanti la exterior si moi in interior.
Ce ziceti? Incercati??? Nu o sa va para rau
Pofta buna!!!
6 comentarii:
bun bun!si mie imi plac pulpele cu bacon, le da o aroma tare buna si carnea e asa de frageda....interesanta reteta ta de fasole:) mi-e foame...:)
O bunatate!!
E un deliciu ce vad aici. Un meniu elegant. Pupici!
Buna mancarica ai facut!
Arata grozav iar fasolea verde cu alune cred ca e delicioasa!
foarte buuun. super.
Trimiteți un comentariu