duminică, 9 octombrie 2011

Oua Benedict


Este un mic dejun foarte gustos si satios care se poate servi intr-o zi de duminica impreuna cu familia adunata.
E un pic mai greu de facut decat niste simple ochiuri dar merita tot efortul la final.
Va garantez:)

Avem nevoie de:


4 oua (2 portii)- ideal ar fi sa fie de casa pentru o culoare mai frumoasa
aprox 100 g unt
cateva felii de bacon
4 lingurite otet din vin
2 chifle proaspete (se pot inlocui si cu paine in caz de urgenta:))


Sosul olandez

2 galbenuse
1 lingura apa
sare
piper
o jumatate lamaie
mustar Dijon

Incepem cu pregatirea sosului olandez. Acest sos se face pe baie de aburi deci avem nevoie de doua vase. In primul spargem galbenusele, adaugam lingura de apa si amestecam bine.
Punem vasul pe baie de aburi si amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa. Condimentam cu sare si piper si adaugam o lingurita mustar Dijon si sucul de la lamaie dupa gust.
Intr-un alt vas punem apa in care vor fierbe ouale. Adaugam aprox 80 g unt si lasam sa se inmoaie dupa care cu o spumiera scoatem untul afara si il adaugam peste sos.. Lasam sosul deoprate.
Intr-o tigaie antiaderenta prajim feliile de bacon.
Dupa ce aceastea au fost prajite punem si chiflele la prajit pe ambele parti.
Pana cand chiflele se prajesc pregatim ouale.
Foarte important e sa spargem mai intai oul intr-o castron pentru a putea sa il turnam in apa fierbinte fara ca acesta sa se imprastie.
Cand apa clocoteste reducem focul, adaugam cele 4 lingurite de otet si punem oul avand grija cu spumiera sa il acoperim cu albus.
Lasam sa fiarba la foc f mic 2-3 minute dupa care il scoatem cu spumiera
si eu am mai adaugat o feliuta de unt subtire taiat care s-a si topit din cauza caldurii.
Pregatirea micului dejun:
Pe o farfurie aranjam chiflele calde, adaugam baconul (eu am pus doua felii ca au fost mai subtiri) si deasupra punem oul . Adaugam sos din belsug si servim cald.
Foarte foarte bun acest mic dejun!!!! fiul meu cand manca a exclamat: Mami...ce bun e!!! (el care e foarte pretentios la mancare:))
Nota: Daca nu va incadrati in timp cu chiflele si baconul puteti sa le puneti intr-o tava si sa le dati la cuptor pentru cateva minute pana pregatiti ouale pentru a fi calde in momentul servirii.
Merita sa incercati macar o data sa faceti oua Benedict...... va garantez:)
Arata bine nu?
Pofta buna!!!

8 comentarii:

Alexandrina spunea...

Delicios! E pe gustul meu reteta!

Cristina spunea...

Imi plac ff mult ouale Benedict!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Mai multa munca dar rezultatul este pe masura.Delicios.Te pup!

TeoBucatar spunea...

Delicioase si elegante!

catkitchen spunea...

chiar sunt delicioase , imi plac tare !!

giovanna spunea...

foarte bun.

Victor spunea...

Incearca sa creezi un vartej in apa care fierbe si sa arunci oul asa inauntru, o sa fie putin mai elegant si mai compact pentru ca albusul se invarte in jurul galbenusului, de asemenea ajuta sa nu folosesti oua de provenienta necunoscuta, cand faci niste "poached eggs" sau ochiuri romanesti cum le zice pe la noi, incearca sa folosesti oua cat se poate de proaspete de la gaini cu care ai facut cunostinta ;)
Ah, si inca ceva, baconul iese cel mai bine pe folie de aluminiu sau pergament in cuptor, se poate tine la 160-180grd pana cand devine rumen si crocant ca niste chips-uri :)

Bianca spunea...

Multumesc de sfaturi Victor. sa stii ca am facut vartej in apa inainte de a pune oul.
Oule le cumpar de la o ferma de langa Tg-Mures si sunt proaspete/.
Cu baconul nu stiam dar e bine de stiut...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons