sâmbătă, 6 august 2011

Zahar vanilat -home made

 
Zilele trecute mi-am cumparat niste pastai de vanilie  si am vrut sa le intrebuintez intr-un mod cat mai util pentru mine.
Le-am cumparat de pe situl  www.pastaidevanilie.ro si dupa 3 zile erau la mine in bucatarie.
Cu doua bucati am facut si Inghetata de vanilie (Aici) si  cu inca doua am facut  zahar vanilat.
E foarte simplu de facut zaharul si sper ca va fi la fel de bun sau si mai bun decat cel pe care il cumparam in pliculete.

Am folosit:


2 pastai vanilie
500 g praf
un borcan
Zaharul se pune intr-un borcan de preferat cu garnitura.
Pastaile de vanilie se pun pe o farfurie intinsa, cu un cutit cu varf ascutit crestam pastaia in doua
dupa care incet cu lama cutitului radem bobitele de vanilie din interior
si le punem peste zahar in borcan.
Dupa ce am scos bobitele din ambele pastai, am taiat tecile mai marunt si le-am bagat si pe ele in borcan.
Am amestecam bine de tot pret de vreo 5 minute pentru ca totul sa se distribuie bine in borcan.
Am pus borcanul in camara si am inteles ca e bine sa stea cel putin 2 saptamani pana la prima intrebuintare..agitand borcanul din cand in cand.
Cum va fi peste 2 saptamani...am sa va spun atunci.
Simplu nu?

2 comentarii:

Alexandrina spunea...

Interesant! Astept pareri, dar sigur o sa fie bun zaharul.

TeoBucatar spunea...

Interesant! Si cred ca e mai bun decat cumparat!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons