Voi ce faceti cu oasele de pieptul de pui dupa ce il dezosati? Eu dupa ce dezosez carnea de pe os, pun osul intr-o punga si le bag la congelator, le e adun si cand adun o cantitate considerabila fac o ciorba cu tarhon. Din acest motiv cand dezosez pieptul de pui mai las putina carne pe el sa am si pentru ciorba. E foarte buna ciorba, noua ne place. Asa ca pentru azi am facut o ciorba de pui cu tarhon.
Am folosit:
tacamuri de piept de pui
3 morcovi
o jumatate telina
o ceapa
o bucata patrunjel
100 g cus cus
2 oua
200 ml lapte
200 g smantana
tarhon din otet
otet
sare, delikat, ulei
Legumele se taie marunt si se pun intr-o oala in ulei de masline pana cand se inmoaie putin.
Cand s-au inmuiat se pun oasele de pui si se adauga apa. Se lasa sa fiarba pret de vreo ora..pana cand carnea de pe oase s-a fiert. Se adauga cus-cus-ul si se lasa sa fiarba. Oasele se scot afara, carnea se curata, se taie cubulete si se pune inapoi in ciorba. (Cred ca e suficienta atata carne pentru o ciorba nu?:) e adanca farfuria:)
Adaugam tarhon din otet, o lingurita delikat, putina sare. Stingem focul.
Din cele doua galbenuse impreuna cu smantana si laptele facem o dresatura pe care o punem cu grija in ciorba dupa ce am adus-o la aceeasi temperatura.
Am mai dat gustul acrisor punand si niste otet.
Am servit alaturi de ardei iute.
Pofta buna!!!
6 comentarii:
Arata ca ciorba a la grec pe care o ador!Pupici ,Bia!
Yumy fac si eu ceva asemanator, foarte buna ciorbica, vin la o portie!PUUP!
Orice ciorba nu e asa de gustoasa daca nu are in ea si oase, asa ca sigur ciorba ta e buna, iar daca e si cu tarhon... un deliciu. Pup!
Super apetisanta! O seara frumoasa iti doresc!
E foarte buna fetelor. multumesc de vizita
Ce as mînca si eu o ciorbica de asta sa ma încalzesc!Arata tare bine.
Pupici xoxoxo
Trimiteți un comentariu