duminică, 7 august 2011

Cannelloni cu carne


Pentru pranzul de duminica m-am gandit sa pregatesc  cannelloni  cu carne.
Reteta nu e foarte diferita ca reteta de lasagna (Aici) , singura diferenta e probabil la unele ingrediente si la imbinarea acestora. Si bineteles diferenta de paste, cannelloni sunt niste tuburi, foile de lasagna sunt foi de paste.

Am folosit:


o cutie cannelloni (24 bucati)
600 g pulpa de porc tocata
1 ceapa mare
1 morcov
4 catei usturoi
o jumatate ardei rosu
o jumatate ardei galben
2 rosii mari
200 cascaval
parmezan
sare, piper. oregano, busuioc
ulei masline


Sos bechamel:


aprox 1 l lapte
4 linguri mari de faina
50 g unt
100 g cascaval
sare, piper, nucsoara

Pragatirea sosului bechamel.
Intr-o craticioara punem untul la topit. Adaugam apoi lingurile de faina si stingem cu lapte. Amestecam cu grija sa nu se formeze cocoloase si lasam sa fiarba. Daca e prea gros se mai adauga lapte. Dam gustul cu putin piper, sare si nucsoara macinata. Cand e aproape gata (maxim 10 minute) adaugam cascavalul ras amestecam energic pana se incorporeaza tot , inchidem focul si lasam deoparte. Veti obtine un sos de consistenta groasa.
Pregatirea compozitiei pentru canelonni.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cateva linguri de ulei. Cand se inmoaie putin adaugam ardeii si morcovul taiate marunt si lasam sa se inmoaie.
Cand morcovii s-au inmuiat putin adaugam carnea de porc si amestecam pana cand aceasta isi schimba culoarea. Condimentam cu sare, piper, oregano si busuioc proaspat. La sfarsit adaugam usturoiul taiat marunt, sotam pret de 10 secunde dupa care stingem focul.
Pregatirea pentru cuptor:

Pastele nu se fierb in prealabil deoarece ele se vor face in sosul bechamel.
Luam o tava de yena si o ungem cu putin unt. Turnam un 1/3 din sosul bechamel pe fundul ei.
Pastele se umplu cu umplutura de carne si se aranjeaza in tava de yena astfel incat sa rezulte doua randuri egale.
Dupa ce am pus primul rand de paste (12 bucati) am turnat iar 1/3 din sosul bechamel aranjand sosul cu o lingura sa fie peste fiecare rulou.
Se umple randul al doilea de paste si se pune peste primul, acoperind din nou cu sos bechamel.
Cele doua rosii mari se taie felii subtiri si se acopera toata suprafata vasului.
Cascavalul se rade pe razatoarea mare si se presara peste rosii alaturi de parmezan.
Astfel tava este pregatita pentru cuptorul incins in prealabil si lasam la potrivit potrivit pana cand suprafata se rumeneste (cam 40 minute).
Se poate verifica daca canelonni sunt facuti impungandu-i cu o furculita.
Daca sunt facuti se scoate tava afara, se lasa 10 minute sa se mai domoleasca dupa care se taie si cu ajutorului unei palete se pune in farfurie.
Se decoreaza cu frunza de busuioc si adaos de parmezan.
Pare o mancare complicat de grea dar va asigur ca nu este si in maxim 30 minute de cand ati inceput mancarea este in cuptor.

Este foarte gustoasa si satioasa.
Excelenta.
Pofta buna!!!

2 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Trebuie sa le fac rand ca tare bine arata!

Adela Zilahi spunea...

Nici eu nu am papat asa ceva dar cu siguranta mi se va pune pata intr-o zi si voi pregati! Arata super, cred ca este si foarte bun! Pupici!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons