duminică, 26 iunie 2011

Visine la borcan pentru iarna

Pentru ca vara se face sanie si iarna caruta:) m-am gandit sa pun si eu niste visine la borcan pentru iarna care va urma.
Aceste visine sunt strict pentru creme de torturi sau prajituri.
Dupa ce se pun borcane nu trebuie puse la dutz (sau fierte sau pe bain-marine ) pentru ca zaharul si salicilatul nu le lasa sa se strice. De aceea e indicat sa se respecte intocmai cantitatea de zahar / kg de visine si lingurita de acid salicilic.
Reteta e foarte simpla.

Avem nevoie de:

3.5 kg visine (raman aprox 3 kg curatate fara samburi)
1.8 kg zahar
3 lingurite acid salicilic

Visinele cum spuneam se curata de samburi. Se pun intr-un castron incapator unde adaugam zaharul si acidul salicilic (se gaseste la farmacie).
Amestecam bine bine si lasam vreo 6-7 ore pana cand zaharul e complet dizolvat. Tot la 30 minute amestecam bine. Siropul care se vede a fost lasat de zaharul care s-a dizolvat. Nu se adauga deloc apa.
Intre timp borcanele se sterilizeaza in cuptor.
Cand zaharul e dizolvat complet  visinele impreuna cu siropul lasat se pune in borcane si se inchid ermetic.
Se pun frumos pe raftul de camara pana la iarna geroasa care va veni.
Visinele le voi folosi pentru crema, siropul pentru insiropat.
Simplu de facut.
Incercati si voi.

5 comentarii:

sarah spunea...

eu as incerca dar din pacate nu se gasesc visine aici.o sa ii spun mamei mele despre modul asta de conservare,sigur va fi incantata.pup!

Cristina spunea...

Nu era ma simplu sa le congelezi? Eu asa am facut.

AdinA's Cakes spunea...

Foarte buna reteta!Dupa ce ai pus visinele in borcan nu se mai fierb la bain-marie,se pastreaza asa?

Bianca spunea...

@Sarah pacat ca nu aveti visine acolo.
@Cristina pana anul asta asa faceam si eu dar sunt mai bune dulci. Am cerut si eu sfaturi in stanga si in dreapta si mi s-a spus ca mai buna e orice crema cu visine asa puse sau compot decat uscate (seci-fara zeama) din congelator. Mai schimb si eu:) Sa stii ca sunt super bune la gust...si ai si de insiropat.
@Adina nu trebuie fierte. Zaharul si salicilatul le tine. Trebuie respectata reteta, nu e voie sa punem mai putin de 600 g zahar.

Anonim spunea...

daca le punem in congelator ocupa spatiu; dar e adevarat ca trebuie sa ai pivnita sau camara buna

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons