luni, 6 iunie 2011

Tort cu mousse de ciocolata si lapte condensat

Pt acest weekend am pregatit un tort pentru familie.
Nu m-am obosit prea tare cu decorul asa ca a iesit ceea ce se vede.
Reteta e simpla si poate fi facuta de oricine.
Avem nevoie de:

Blat:


6 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
o jumatate praf copt
30 ml ulei

Mousse de ciocolata:

200 g ciocolata de buna calitate
350 ml frisca
10 g gelatina


Mousse de lapte condensat:


300 ml lapte condensat
menta
400 ml frisca
200 ml lapte
15 g gelatina
2 linguri miere
(am facut portie dubla pentru a acoperi tortul si in afara)
Blatul: Separam albusele de galbenuse. Albusele le punem in bolul unui mixer si le mixam pana capata volum. Apoi pe treptat adaugam zaharul. Galbenusele se freaca cu ulei dupa care se adauga si ele peste spuma rezultata din albuse. Adaugam praful de copt amestecat cu faina si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor pana trece testul scobitorii.
Cand s-a racit se taie in 3 parti egale.

Mousse de ciocolata:
Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece pentru 10 minute minim.
Ciocolata se topeste cu 150 ml frisca. Se omogenizeaza si cand aceasta ajunge la temperatura suportabila la deget se adauga gelatina. Se da la frigider pana la racirea completa, dupa care incorporam si restul de frisca batuta.


Mousse de lapte condensat:
Gelatina se hidrateaza in 12 linguri apa pentru 10 minute minim.
200 ml lapte se pune la fiert impreuna cu frunzele de menta (eu am avut uscate). Se lasa sa fiarba dupa care mai lasam 10 minute sa se distribuie bine aroma. Strecuram laptele prin sita, menta o aruncam.
Laptele se pune inapoi intr-o cratita pe foc alaturi de miere, lapte condensat Se amesteca pe foc (nu trebuie sa fiarba). Luam de pe foc, adaugam gelatina si frisca batuta. Punem compozitia sa se raceasca complet la frigider.
Din blatul taiat in trei incepem sa construim tortul nostru.
Luam o forma cu pereti detasabili, punem o folie in ea si punem primul strat de blat.
Insiropam cu sirop de zahar caramelizat. Punem primul mousse , cel de ciocolata, peste care am presarat niste fructe de padure.
Urmeaza al doilea stat e blat si el insiropat. Apoi mousse-ul de lapte condensat cu aroma menta peste in care am mai pus niste fructe de padure  ramase.
Ultimul strat e stratul de blat si el insiropat.
Se da la frigider pentru doua ore.
Apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinte.
 Eu am mai pastrat putin mousse de ciocolata pentru decor si am decorat cu mousse de lapte condensat.
Cam asta e toata filozofia.
Un tort bun, care nu e gretos deloc.
Copii au fost extrem de incantati de el.
 
Pofta buna!!!

14 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Hmmmm ce bine arata! pacat ca nu mi-a ramas o feliuta sau da? vin la o feliuta de tort! Muresul nu-i asa de departe :)) pupicei!

Cristina spunea...

Ce cremos e! Cred ca e foarte bun. Unde ai gasit lapte condensat?

Livia spunea...

Ce bine arata, cred ca a fost tare bun, sa va fie de bine!

Bianca spunea...

@Adela te astept la o feliuta:)
@Cristina il am din Germania. Dar se gaseste si la noi pe un site: http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16 incearca sa cumperi de la ei daca vrei.

giovanna spunea...

mmmm... l-ati devorat??? mai e ceva????

Bianca spunea...

Giovanna mai am:) Eu doar o felie am mancat ieri de pofta:) Pofteam cioco cu menta:)

felis spunea...

Foarte bine arata... ce pofta mi-ai facut!!

ana spunea...

Trebuie neaparta sa incerc si eu reteta ta....am avut apa in gura instantaneu,numai la vederea pozei

yaya6 spunea...

am sa incerc si eu sa folosesc lapte condensat,mi-ai facut pofta cu tortul asta ciocolatos,felicitari

AdinA's Cakes spunea...

Delicios arata,e minunat!

Petronela spunea...

Arata foarte bine....iar combinatia de gusturi mmmmm!!
pUPICI!!!

maya spunea...

Ce pufos arata!Îmi place!

clau spunea...

am o intrebare ai scris "Ciocolata se topeste cu 150 ml frisca" deci frisca nu se bate ? se pune doar asa lichida? ca vreau sa fac si eu si nu stiu

Bianca spunea...

Exact Clau.. frisca nu se bate si pune asa lichida pe foc sa se topeasca ciocolata in ea pana ajunge la o temperatura suportabila pt deget.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons