duminică, 26 iunie 2011

Tocanita de cartofi

Peste cateva zile plec in concediu asa ca ma pregatesc intens pentru asta.
Incerc sa gatesc cat mai putin si mai usor:)
Pentru azi am facut o tocanita de cartofi din cartofi noi.

Am folosit:


1 kg cartofi
1 ceapa
1 rosie
1 ardei
2 morcovi
1 fir de carnat de casa
4 frunze de dafin
sare,piper,boia
ulei masline
3 linguri smantana
2 linguri faina
200 ml lapte
patrunjel proaspat

Modul de lucru este foarte simplu si il stie toata lumea.
Am calit ceapa in 2 linguri de ulei. Cand s-a inmuiat putin am adaugat morcovii,
apoi carnatul, rosia si ardeiul.
Am lasat sa se inmoaie putin legumele dupa care am pus boia si am adaugat cartofii. Am completat cu apa cat sa acopere cartofii, am adaugat frunzele de dafin si am lasat sa fiarba vreo 30 minute bune. Cand s-au fiert cartofii am dat gustul cu sare si putin piper si am presarat patrunjel verde tocat.
Intr-o farfurie am amestecat faina, smantana si laptele
si l-am pus peste tocanita. Am lasat sa dea in clocot si am stins focul.
Am servit impreuna cu o salata de castraveti si rosii.

Pofta buna!!!

4 comentarii:

Anca (tort.personalizat) spunea...

Ma gandeam eu la minuntata idee de tocana de cartofi... si cand citesc "smantana si lapte" am ramas putin surprinsa. Nu cred ca am gustat asa ceva ;)) ... noi nu prea gatim cu smantana. Dar daca ma chemi la masa promit sa pap tot :D

Cristina spunea...

Concediu placut!
Si eu plec peste doua saptamani in concediu. Sper sa se indrepte vremea pana atunci.

Bianca spunea...

@Cristina,. multumesc mult!!! Concediu placut si tie.
@Anca, e o combinatie a tocanei de cartofi traditionala si a guyasului unguresc. Uneori o fac cu smantana, alteori o las fara..depinde cum am chef. Eu nu fac mancarea aproape niciodata la fel:))

sarah spunea...

chiar ma gandam intr-o zi la mancare de cartofi.eu as manca o portie cu ardei kapia copti in otet.ouch salivez numai cand ma gandesc.pupicei

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons