Sper ca nu ati uitat ce se poate din soc in perioada aceasta!!! Pe langa socata (deja sunt la a doua tura) se mai poate face si sirop. Am facut si anul trecut si ne-a placut mult asa ca anul asta am repetat retea.
Reteta de anul trecut o aveti (Aici)
Dar o mai scriu inca o data (am facut 2 portii)
2 kg flori de soc
10 l apa
15 lamai
7 kg zahar am pus eu (reteta spunea 5 kg/portie )
200 g sare de lamaie
Se scutura florile de impuritati si se alege doar floarea de pe crenguta. Se aseaza florile intr-o oala mare.
Se taie lamaile felii si se pun peste flori. Se pun cei 10 l de apa si se acopera cu un capac si eventual cu o farfurie cu ceva greutate ca sa tina florile si lamaile jos.
Se lasa sa stea 4 zile amestecand zilnic (nu uitati!!).
Dupa 4 zile se storc cu mana florile si lamaile si se strecoara licoarea prin sita sau tifon. La prima strecurare..
la a doua
Licoarea rezultata se pune la fiert impreuna cu cele 7 kg de zahar si cu 200 g sare de lamaie.
Se lasa sa dea in clocot dupa care se pune in sticle curate, uscate in cuptorul de aragaz.
Au iesit aprox 15 l sirop.
Siropul obtinut este excelent in orice anotimp, vara alaturi de o apa minerala si cuburi de gheata, iarna doar cu apa minerala.
Pofta buna!!!
5 comentarii:
Buna socata! cea mare de cand ma bate la cap dar trebuie sa-i fac pe plac! pupici!
eu am o reteta cu 60 de flori , dar o sa salvez si reteta ta...arata minunat...si vreau sa o incerc si pe asta...
Hmm , mor de pofta dar nu mai am timp sa fac desi mi as dori:)
Am tot vazut limonada,dar sirop nu.Mai avantajos :)
Cît timp se pastreaza?
Pupici!
Maya...se pastreaza foarte bine de la un la altul. Si e foarte bun pt dureri in gat sa il bei asa sirop (nu cu apa)> Anul trecut am pus 2 portii si tot l-a baut sotul meu:)).
Pupici
Trimiteți un comentariu