In weekendul care a trecut am facut drob dar de data asta din carne de porc.
Avem nevoie de:
800 g pulpa de porc
cateva fire de ceapa verde
1 ceapa mare
5 oua
sare, piper
o capatana usturoi
patrunjel verde
ulei masline
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei masline.
Cand s-a inmuiat putin se adauga carnea tocata. Se lasa la foc mic vreo 10 minute dupa care se adauga usturoiul pisat, sare si piper si se lasa la racit.
Cand s-a racit se adauga cele 5 oua si frunzele de patrunjel.
Se amesteca bine si se pune intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei de masline sau intr-o forma de aluminiu.
Se da la cuptor pana se rumeste deasupra, la mine a stat 35 minute.
Se lasa sa se raceasca si se serveste alaturi de legume. Se poate servi si cald alaturi de o salata sau o garnitura de cartofi.
E foarte bun, o combinatie intre chiftele si drob.
Merita sa il incercati.
Pofta buna!!!
1 comentarii:
Buna.... si desigur ca merge din orice carne. Pup!
Trimiteți un comentariu