duminică, 12 iunie 2011

Concurs: Afacere online

M-am hotarat sa particip la concursul organizat de Lenesu pe situl lui (Aici)
Pretentios mai e si Lenesu asta cu articolele lui pentru concurs.:P
Mai jos o sa scriu cum as incepe o afacere online, dupa capul meu....

Nisa as alege-o in functie de ce stiu eu sa fac mai bine. Atata timp cat cunosc un domeniu ma pot descurca mult mai bine decat sa incep sa explorez un domeniu despre care nu stiu nimic.

Dupa ce mi-as alege nisa(in cazul meu, domeniul culinar) as cauta un nume cat mai catchy, pentru ca asta conteaza foarte mult.

Dupa alegerea numelui cred ca ar urma scrierea continutului, si as scrie mult, pentru ca continutul conteaza cel mai mult la inceput. Eventual as mai pune una doua prietene bune(eventual as cumpara continut unic sau as angaja pe cineva) sa gateasca si ele si sa faca poze, sa publice, sa scrie, iar cu ocazia asta as avea si echipa. In plus pot sa folosesc continutul de pe blogul actual pentru a nu pleca de la 0. Va fi o trecere la un alt nivel, mai profesionist.

Promovarea cred ca ar fi cea mai complexa chestie, pentru ca in domeniul culinar exista foarte multe metode de a-ti promova afacerea.
Dar inainte de toate trebuie sa va spun cum vad eu posibilitatile de monetizare. O componenta ar fi vanzarea de torturi personalizate si pentru care blogul in sine ar fi un mod de promovare.
A doua ar fi creearea de continut pe teme culinare, de la tuturioale de gatit pana la exemple si recomandari. Monetizarea ar veni din publicitate, implicare in campanii pentru produse alimentare sau produse pentru gatit, dar nu numai.

In principal m-as concentra pe Promovare locala, pentru ca aceasta afacere are si o componenta offline. Si cu totii stim ca lucrurile online pentru a avea importanta si greutate trebuie sa aiba rezultate offline. Ma ajuta si comunitatea locala de bloggeri atat pe blog cat si pe facebook sau alte retele.
Pe langa modalitatiile normale, adica cumparare de bannere, linkuri, advertoriale, as organiza mese(invitatii find doar din domeniul online), eventual traininguri de gatit sau chiar si concursuri , dar avand si partea de vanzare de torturi cred ca multe ar merge rezolvate prin bartere. Restul cred ca tine de concurenta pe care o voi avea...
Aceasta ar fi viziunea in mare dar daca castig o sa ma consult si cu lenesu pentru a gasi solutiile optime de dezvoltare.

8 comentarii:

giovanna spunea...

bafta!

Dulcegarii culinare spunea...

ARATA MINUNAT TORTUL !! sa le fie de bine .pupici

Maya spunea...

Bafta! :*

Danae spunea...

Suna bine ce spui, Bianca.
Apropo, ai vazut filmul "JULIA si JULIE"? Cand l-am vazut, la tine m-am gandit.
Te pup!

sara & Miki spunea...

bafta cu afacerea!

Bianca spunea...

Va multumesc. Am si castigat concursul!!
Dana nu am vazut filmul. Despre ce e vb?:))
Pupici

Danae spunea...

Bianca, sa vezi filmul. E f fain. Si e inspirat din realitate. O tipa care incepe un blog de bucatarie, si timp de 1 an incearca toate retetele dintr-o carte de bucate de mare succes.
A avut la randul ei un succes fulminant. Sa vezi filmul, poate te inspira. (Sa nu uitam de Sanda Marin a noastra!)
Te pup si... felicitari pentru castigarea concursului!!!!!

Bianca spunea...

Mersi frumos Dana. am sa aduc si eu filmul sa ma uit. Te pup

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons