miercuri, 4 mai 2011

Prajitura cu ciocolata si lamaie

De pasti am avut si aceasta prajitura pe masa.
Este o prajitura foarte gustoasa si deloc complicata.

Avem nevoie de:

6 albusuri
4 galbenusuri
10 linguri zahar
3 linguri cacao
4 linguri faina
o jumatate plic praf de copt
coaja rasa de la 2 lamai
zeama lamaie de la o lamaie

Crema

300 ml frisca
2 galbenusuri
4 linguri zahar
coaja rasa de la o lamaie
sucul de la o jumatate de lamaie

Glazura

200 g ciocolata
50 ml frisca

Albusele se bat spuma tare adaugand treptat zaharul. Se adauga apoi galbenusele, coaja si zeama de lamaie amestecand usor. Apoi adaugam cacaoua, praful de copt si faina.Compozitia am pus-o intr-o tava pregatita cu hartie de copt si am dat-o la cuptor la foc moderat pana a trecut testul scobitorii.Intre timp pregatim crema. Galbenusele se amesteca cu zaharul, coaja si sucul de lamaie. Se fierb pe baie de abur pana cand se intareste. Cand e rece se amesteca treptat cu 300 ml frisca.Blatul se taie in doua parti egale. peste prima parte se pune jumatate din crema, apoi se pune un strat din glazura (cam 100 g ciocolata topita cu 25 ml frisca), apoi restul de crema dupa care acoperim cu blatul ramas. Deasupra se pune ciocolata topita.Se taie cand e rece.E delicioasa!!! Merita sa o incercati daca va plaie combinatia lamaie, ciocolata!!Pofta buna!!!
Sursa

4 comentarii:

gaby's blog spunea...

acum am vazut ca ai preparat prajitura mea! Ma bucur tare mult! spune-mi te rog, ce parere ai, cum a fost?

Bianca spunea...

E foarte buna...ne-a placut mult. Combinatia crema lamaie-ciocolata mi se pare ideala.

Mela Stoica spunea...

Fac si eu ...acum de sarbatori.:):)

Mela Stoica spunea...

Fac si eu ...acum de sarbatori.:):)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons