sâmbătă, 21 mai 2011

Placinta cu branza sarata

Mi-a placut mult ideea cand am vazut pe situl Ioanei aceasta reteta.
Am incercat-o si eu si a iesit minunata!.

Avem nevoie de:


250 g branza  proaspata de vaci
250 g telemea 
3 oua
250 ml lapte
1 pachet foi de placinte
cateva linguri de ulei
5 linguri de iaurt sau smantana subtiata cu putin lapte
piper

Ouale le-am pus un bolul unui mixer si le-am mixat putin (se poate si cu telul) dupa care am adaugat laptele, apoi branza maruntita si piperul.
Se unge o tava de 20x30 cu putin ulei. Se desface pachetul de foi de placinta, se ia o  foaie, se indoaie pe jumatate si se pune pe fundul tavii. Adaugam putin ulei si o pensula il intindem pe toata suprafata. Punem si a doua foaie de placinta, la fel punem ulei dupa care punem 3 linguri de umplutura. Iar doua foi de placinta pune pe rand si unse cu ulei si oar umplutura.
Ultimele trebuie sa fie foile de placinte peste care adaugam 5-6 linguri iaurt sau smanatana amestecata cu putin lapte (sa aiba consistenta iaurtului).
Se coace in cuptor aprox 50 minute (eu am copt o ora) pana cand placinta s-a rumenit bine deasupra.


Scoate-ti placinta din cuptor si lasati-o sa se raceasca putin.

Se serveste calduta sau rece cu un pahar de lapte alaturi.
Foarte, foarte buna .

 Fofta buna!!!

2 comentarii:

giovanna spunea...

ce buna cred ca e..... super!

sara & Miki spunea...

Nu am mai mancat de mult si mi-ai facut pofta. Pup si duminica frumoasa!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons