Am vazut cozonacul asta pe o multime de bloguri asa ca am luat hotararea sa il fac si eu deoarece banuiam ca sigur e bun. Si rezultatul a fost pe masura, un cozonac foarte bun si pufos.
Avem nevoie de:
-400 g faina
-2 oua
-esente (vanilie, rom),coaja lamaie
110 ml lapte
-25 gr drojdie
-3 linguri de zahar, pentru lapte
-130 gr unt
-6 linguri zahar ,pentru unt
-12 linguri zahar pentru caramelizat
-nuca macinata si cacao
Cele 12 linguri zahar se pun intr-o cratita (24 cm) si se caramelizeaza. Apoi se tapeteaza si marginea cu acest caramel.
Faina ceruta o punem intr-un vas,adaugam ouale,esentele,aromele.
Separat drojdia o dizolvam in laptele caldut+ cele 3 linguri de zahar,dupa care, o adaugam la faina si framantam in jur de 10-15 minute.
Dupa o ora bagam cratita la cuptor la foc moderat vreo 40 minute.
In momentul in care am scos cratita din cuptor automat intoarcem cozonacul pe un platou, altfel riscam sa ramana in cratita din cauza caramelului.
Foarte bun acest cozonac, se face foarte repede si e foarte bun. Merita sa il incercati.
Pofta buna!!!
1 comentarii:
foarte delicios
Trimiteți un comentariu