sâmbătă, 7 mai 2011

Cozonac Rosenkrantz

Am vazut cozonacul asta pe o multime de bloguri asa ca am luat hotararea sa il fac si eu deoarece banuiam ca sigur e bun. Si rezultatul a fost pe masura, un cozonac foarte bun si pufos.

Avem nevoie de:

-400 g faina

-2 oua

-esente (vanilie, rom),coaja lamaie

110 ml lapte

-25 gr drojdie

-3 linguri de zahar, pentru lapte

-130 gr unt

-6 linguri zahar ,pentru unt

-12 linguri zahar pentru caramelizat

-nuca macinata si cacao

Cele 12 linguri zahar se pun intr-o cratita (24 cm) si se caramelizeaza. Apoi se tapeteaza si marginea cu acest caramel.

Faina ceruta o punem intr-un vas,adaugam ouale,esentele,aromele.

Separat drojdia o dizolvam in laptele caldut+ cele 3 linguri de zahar,dupa care, o adaugam la faina si framantam in jur de 10-15 minute.

Intindem aluatul . Untul il frecam cu cele 6 linguri de zahar si il intindem uniform pe suprafata aluatului.
Amestecam nuca cu cacaoua si intindem uniform pe suprafata unsa cu unt. Rulam apoi aluatul cat mai strans dupa care taiem in 6 bucati , punem in cratita caramelizata si lasam la dospit pentru o ora.

Dupa o ora bagam cratita la cuptor la foc moderat vreo 40 minute.

In momentul in care am scos cratita din cuptor automat intoarcem cozonacul pe un platou, altfel riscam sa ramana in cratita din cauza caramelului.

Foarte bun acest cozonac, se face foarte repede si e foarte bun. Merita sa il incercati.

Pofta buna!!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons