vineri, 11 februarie 2011

Bulz de mamaliga

Sotul meu avea pofta de bulz. Sincera sa fiu nu am facut niciodata acasa, am mancat doar la restaurant si deobicei cand eram in concediu sau la vreun festival.
Dar tehnica e foarte simpla si bulzul e o mancare rapida si foarte gustoasa.

Avem nevoie de:

1 kg faina de mamaliga
mozarella
branza burduf
sare
Mamaliga se face foarte simplu...cum stiti sau daca nu stiti va spun cum o fac eu :).
Pun apa la fiert cu putina sare, in momentul in care incepe sa fiarba adaug faina de malai cu o mana in ploaie iar cu cealalta mana amestec pana cand mamaliga ajunge la consitenta dorita. Folosesc faina de mamaliga ungureasca Kukorica Dara se numeste. Nu imi place alta faina de mamaliga cu toate ca am incercat si am si mancat.
O lasam putin sa se raceasca (daca nu va e foame tare:) si daca nu luati o bucata de mamaliga, o puneti pe o farfurie si puneti peste ea branza de burduf amestecata cu mozarella. Mai luati inca o bucata de mamaliga si acoperiti dupa care luati bucata in mana si formati o bila astfel incat branza sa fie in interior.Puneti bila de mamaliga pe gratarul incins si intoarceti cu ajutorul a doua furculite cand credeti ca e prajita suprafata.Din cantitatea de 1 kg de mamaliga mi-au iesit 5 bucati.Serviti bulzul ca atare sau impreuna cu putina smnatana.Sotul meu a avut ideea sa il mancam si cu usturoi!!! A fost delicios!!!E o cina rapida si delicioasa.
Arata bine nu?:))Merita sa incercati.
Pofta buna!!!

8 comentarii:

giovanna spunea...

nu am mai mancat niciodata mamaliga cu branza facuta la gratar. f interesant!

Bianca spunea...

E foarte buna sa stii!! Si e traditional romaneasca:)
Mie imi place sa mananc si Balmos..care se face tot din mamaliga si zer dar asa ceva nu pot face eu acasa ca nu am zer.
Pupici

mirela spunea...

mmmm,ce pofta mi-ai facut,,,,pupp!!

yaya6 spunea...

bianca ce bun eeee,asa pe gratar nu am facut niciodata,cred ca-i o idee geniala,am sa inerc si eu,o sambata placuta

Lenesu spunea...

Pfi bine arata. Bunicamea parca pune si bucati mici de slanina fripta...Poate incerc si eu zilele viitoare :-D

Invizibilul spunea...

De azi sunt fan mamaliga !

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Nona spunea...

astazi vreau sa incerc si eu, abia astept sa vad cum iese. al tau arata demential, imi ploua in gura

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons