miercuri, 29 decembrie 2010

Saratele fragede

Pt noaptea de revelion am pregatit niste saratele care sunt foarte fragede si se pastreaza foarte bine pe timp indelungat. Este reteta mamei mele, mai putin chimenul care este noutate pt aceasta reteta (am fost la matusa mea la Sebes si am mancat niste saratele bunee cu chimen si atunci mi-a venit ideea:)

Avem nevoie de:

1 kg faina
250 g margarina
250 g unsoare porc
4 linguri smantana
3 lingurite chimen macinate
1 lingura sare
3 galbenuse de ou
2 pachetele mici de drojdie (eu am pus si un plic de uscata)
100 ml lapte

Deasupra:

1 ou batut
chimen pt decor
300 gcascaval
sare
Laptele se incalzeste putin si se pune drojdia in el la dizolvat. Faina se pune intr-un castron si se pun pe rand ingredientele compozitiei (untura, margarina, chimenul macinat, sarea, galbenusele, sarea, drojdia, smanatana). Se amesteca bine pana obtinem un aluat care se poate modela usor.
Se intinde pe masa de lucru in foaie subtire de maxim 10 mm, se taie capetele si se pensuleaza oul batut, se presara un praf fin de sare, chimen dupa gust si cascaval dat prin razatoarea mica.
Se pun in tavi unse cu putin ulei si se lasa la dospit pentru 30 minute.Apoi se pun la cuptor si se prajesc pentru 15-20 minute (pana se rumenesc).
Se servesc calde (ca sunt foarteeee bunee:)) sau se lasa sa se raceasca si se pun in funga de nylon sau intr-o cutie cu capac.Merita sa le incercati ca sunt foarte gustoase.
Pofta buna!!!

3 comentarii:

Sara & Miki spunea...

Si mie imi plac. Ai si intrat in febra pregatirilor. Pupici!

Sorina spunea...

Un An Nou plin de bucurii!
Cu mult drag,
Sorina

Nena41 spunea...

Buna! Chiar am terminat de scos ultima tava de saratele din cuptor. Au iesit super bune!!!! Multumesc pentru reteta! Iti doresc un Craciun Fericit si un An Nou cu sanatate si multe bucurii!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons