duminică, 5 decembrie 2010

Lapte de pasare

Astazi e duminica si deseara vine Mos Nicolae. La noi in familie intotdeuna a venit seara pentru ca copiii sa aiba mai mult timp sa se bucure de cadourile primite.
Si m-am gandit sa il astept pe mosu cu niste lapte de pasare ca nu am mai facut de foarte mult timp si sotul meu tare l-a mai poftit.
E o reteta foarte simpla pe care o stiu de la mama mea. Si ca sa ajunga la toata lumea care trece azi pe la noi, inclusiv la mos :)) am facut cantitate mai mare.

Avem nevoie de:

2 l lapte
2 plicuri zahar vanilat

12 linguri zahar
4 oua

1 lingura faina


Laptele se fierbe in prealabil iar 1.5 l din el se pune intr-o cratita pe foc. Ouale se separa, albusele se bat spuma tare cu 4 linguri de zahar iar galbenusele se amesteca cu 4 linguri zahar, cu cele doua plicuri de zahar vanilat, lingura de faina si restul de lapte (0.5l).In laptele care fierbe pe aragaz se mai adauga 4 linguri zahar.
Albusul batut spuma tare se adauga treptat cu ajutorul unei linguri si se formeaza galuste. Se lasa sa fiarba 1 minut dupa care se intorc. Dupa ce stau un minut si pe partea cealalta se scot afara intr-un castron. Eu am pus albusele in doua ture la fiert pentru ca nu mi-au incaput in prima.Dupa ce se s-a scos si ultima galusca se adauga compozitia formata din galbenuse si se amesteca continuu pana se aduce in pragul fierberii. Se amesteca energic avand grija sa nu se prinda de fund. Cand compozitia s-a ingrosat putin se adauga galustele inapoi in cratita si se stinge focul.
Se lasa la racit si se serveste cu multa pofta:))Asa sa il tot astepti pe Mos Nicolae:))La multi ani pentru maine celor care poarta numele de Nicolae, Nicoleta... in special cumnatului meu Nicolae, surorii mele Nicoleta si nepotului meu Nicolae.
Si daca tot am avut copii cominti a venit si mosul pe la noi...a venit cu cadouri si la noi acasa, a trecut si de la ambii bunici, si de la prieteni, si pe la fini...Un mos tare de treaba:))

10 comentarii:

giovanna spunea...

vai ce retetta ai pus.... ma omori. nu imi faci si mie?atat d emult imi place..... numai chef sa il fac nu imi gasesc.
pupici la cei mici.

mirela spunea...

bun,bun,sigur o sa fie pe placul mosului,,,,pupici si o seara cat mai bogata.!!

Bianca spunea...

@Giovanna iti fac cum sa nu. Portia mea ti-o dau tie ca eu nu mananc :)) Nu mi-a placut niciodata:)
@Mirela multumesc la fel si voua.

Cakeni spunea...

Daca stiam ca vine Mosul la voi treceam pe acolo ,ca si eu am fost cuminte ,si mai gustam si desertul .Ai niste copii minunati!
pupici

Anca (tort.personalizat) spunea...

Multumim Bianca de urari! Esti o draguta, pacat ca ne faci doar pofta ;))
Pupici pentru copii! Si pt tine :*
>:D<

Bianca spunea...

@Cakeni poate iti lasa si tie cadou daca spui ca ai fost cuminte:)) Pupici si multumesc.
@ Anca multumesc de pupici. Cat despre pofta...hai pune-te si fa-ti ca nu e greu deloc:)
Va pup

Sarea in bucate spunea...

bunica mea facea mereu....mie nu-mi placea si nu pot sa zic exact de ce..:)))merci pentru urari:)

Bianca spunea...

Just me nici mie nu imi place si nu stiu de ce:)) Pupici

ghiocel07 spunea...

La multi ani celor sarbatoriti. Lapte de pasare....hm, bunica facea foarte des. Eu, sa fiu sincera am facut ce cateva ori. De ce? Nu stiu.

sara & Miki spunea...

Lapte de pasare... ce pofta mi-ai facut. Nu am mai facut de mult. Copii sunt minunati. Bucuria de pe fetele lor cu cadourile in mana, te impresioneaza. Pupici!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons