sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Pui grill..... la sticla

Zilele trecute discutam cu un amic despre puiul la sticla si imi spunea ca nu stie cum se face, nu intelegea cum pun eu puiul pe sticla si il bag la cuptor. Si ma mai intreba daca nu explodeaza sticla inauntru:) Nu pateste nimic...va garantez.
Asa ca si pentru el si pentru voi va prezint o reteta simpla de pui la sticla, un fel de grill taranesc:)
Atata ca trebuie sa aveti grija sa va incapa sticla in cuptor, sa masurati inainte. Eu am pus gratarul jos de tot si asa mi-a intrat.
Puteti folosi orice sticla aveti in acasa..de orice...dar sa fie de sticla.

Avem nevoie de:

1 pui grill
sare si piper
o sticla
apa
putin ulei
Puiul se spala si se curata de pielita in exces. Se sareaza si pipereaza dupa gust.Se spala bine o sticla (de bere am folosit eu) in care se pune aproape pana sus apa (pana unde e unghia). Peste apa se pune ulei care fiind mai usor ca apa se ridica si sta deasupra.In timp ce puiul e la cuptor apa fierbe si elibereaza treptat putin ulei ca sa rumeneasca puiul pe exterior.
Sticla se pune intr-o tava iar pe sticla se trage puiul.Nu e asa ca e dragut?:))
Astfel puiul se baga la cuptor pentru apox o ora jumatate la foc moderat.
Cand e prajit se scoate afara din cutpor, se desprinde cu 2 fusculite de pe sticla si se aseaza pe un platou.
Se serveste cu ce doriti.Noi am servit cu cartofi prajiti si cu ciuperci umplute cu legume (ardei, ceapa, branza).Am mai facut si mujdei de usturoi cu smantana si ca muratura am pus pe masa porumb murat care e o bunatate.Mi l-am cumparat de la Sebes si e adus din Germania.
In caz ca va interseaza asa arata borcanelul.Delicios!
Pofta buna!!!

15 comentarii:

Cristina spunea...

Nici eu nu stiam cum se face. Adica banuiesc, numai ca n-am incercat niciodata. Mereu aveam impresia ca explodeaza sticla aia acolo. :)

Cristina spunea...

Arata super puiul tau pe sticla. In tava nu pui apa?

Bianca spunea...

Nuuuu Cristina... Exact aia m-a intrebat si respectivul cu care am discutat daca nu crapa sticla:)) NU:) Eu de ani de zile asa fac puiul la sticla. Mi se pare tare simplu.

Bianca spunea...

Nu trebuie pusa apa. Eu nu pun

Bianca spunea...

Dar se poate pune sa nu freci atata la tava:))

giovanna spunea...

hey super! eu nu am afcut niciodata. tot am auzit si eu dar de vazut acum e prima data cand vad cum s eface. multumim. super.
PS. porumb este si la noi la borcanele. te pusi.

Bianca spunea...

Giovanna stiu ca este porumb dar nu la 50 bani cat a fost asta:P Nu stiu de ce pretul atat de mic dar atat a costat. Mi-am cumparat 4 baxuri a cate 12 borcanele:)) Pusi:)

giovanna spunea...

nu e expirat?:)))

Bianca spunea...

Ma gandeam ca aia intrebi:)) NUUUU, anul asta e pus:)
La aia m-am uitat si eu prima oara cand l-am vazut:)

Bianca spunea...

Chiar si nuumai pentru borcane merita sa il cumperi:)

Mariana spunea...

Nimic mai bun ca si puiul pe sticla!spune-i amicului tau ca merita doar asa sa faci puiul,eu il folosesc si pe post de aperitiv,senviciuri,salate si multe alte cele!
In tava mai pun si cartofi taiati in patru,arunc si palarii de ciuperci...se fac de la ce se scurge de pe pui!un deliciu si garnitura nu e unsuroasa,asa faci 2 X 1 ...

Porumb?vreau 1o baxuri!se poate?
Te rog sa-mi spui daca stii tu exact asa nu se gaseste si ib Tg.Mures?daca aflii da-mi un semn te rog!!!OK?

Bianca spunea...

Mariana buna ideea cu cartofii si ciupercile. Nu am pus-o in practica niciodata dar timpul nu e pierdut. mersi de idee.
Cat despre porumb...am vazut si aici in magazine dar sunt cutii sau borcane mari la 5 lei si ceva. La pretul asta nu am vazut.

Cakeni spunea...

Arata Super puiul ,este cand si eu asa fac dar nu intotdeauna , iar despre porumb sigur o sa cumpara sa vad cum e ,nu am mancat niciodata:)

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

MIMI spunea...

o,daaaa,e super bun!eu azi am facut pe cutie de bere,super bun si asa!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons