vineri, 19 noiembrie 2010

Calamari pane

Am mai facut calamari pane dar nu dupa aceasta reteta.
Am gasit-o pe toate blogurile asa ca am luat-o si eu:)
Reteta e foarte buna si simpla de facut.

Avem nevoie de:

300 g calamari
1 cana de faina
1 cana de bere
1 ou
sare, piper
ulei de prajit
Treisfert de cana de faina se amesteca cu o cana de bere si cu oul proaspat. Faina ramasa se pune intr-o farfurie separata. Calamarii se sareaza si pipereaza si se trec mai intai prin faina si apoi prin amestecul de faina, bere, ou.
Se prajesc in ulei si se servesc cu multa pofta:) ..langa un pahar de bere:). Puteti storce si o jumatate de lamaie pe ei, sunt deliciosi.Este un aluat foarte bun, mi-a mai ramas si am prajit si niste conopida si sunt foarte multumita de gustul lui.
Cu siguranta am sa il mai fac, probabil in weekend la snitele pane.
Sa aveti pofta:)

8 comentarii:

giovanna spunea...

mmmmm ce bune sunt, si ce bine ar merge intr-un bocadillo de calamares cu una barra de pan prospata si maioneza ....mmmm

Cristina spunea...

Hm ce-mi plac! Ador fructele de mare, imi plac toate. Eu as prefera cu un pahar de vin alb. ;)

Bianca spunea...

@Giovanna..hmmm? Ce spui tu acolo? Vorbesti limbi straine pentru mine;)
Ia pune retete sa vad ce spui:))
@ Cristina nici eu nu beau bere:)

Just me spunea...

ii ador,vin repede pana la tine sa pap cativa:)...acasa sincer nu-i prea fac..dar cand iesim sa mancam in oras, ii luam mereu la aperitiv...cel mai rau imi pare ca la inceut cand am ajuns in canada, am lucrat cateva luni la un restaurant italian....printre altele trebuia sa dau eu calamarii printr-o combinatie de faina alba, malai f fin si alte condimente....era o reteta secreta pe care o pregatea patroana si nu stiu exact ce combina..dar erau doar ingrediente uscate...doar ca ,inaite sa-i tavalesc prin acea combinatie, ii puneam in lapte :)..si ieseau crocanti...hmmmm bunii..oricum ar fi imi plac fructele de mare:)

DAVELLA spunea...

Buna Bianca, merci de vizite si comentariile placute pe care le lasi. Imi plac retetele tale gustoase, iti "ploua in gura" dupa ele. Dupa cum ai observat, la cerinta "pulicului" de aici din Montreal, eu m-am cam reprofilat pe torturi aniversare. Asa ca : ziua si tortul si cateodata si 2 pe zi. Vorba iubitului meu sot: draga mea tu muncesti pentru glorie nu pentru bani.( hi, hi) Te imbratisez cu drag si-ti doresc un week-end minunat!

Bianca spunea...

@ Just me eu nu am mancat calamari pana nu am fost in Spania si mi s-au parut bestiali. Am mai facut odata calamari pane cu ou si faina dar toata compozitia a cazut de pe ei la prajit.
Asta e super buna cu bere, ies crocanti si buni.
Ia du-te ia-ti o portie sa nu poftesti:))

Bianca spunea...

Davella ma bucur ca ai comenzi de torturi. le faci foarte frumoase si imi plac foarte mult.
Mult succes iti doresc, si mai gandeste-te si la partea materiala putin- vorba sotului tau:))
Te pup

geta spunea...

ce minunat arata!cred ca am sa incerc si eu,desi n-am mancat niciodata!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons