Azi am gatit conopida gratinata , garnitura langa snitele crocante facute din pulpe pe pui dezosate.
Avem nevoie de:
1 conopida de 1 kg
200 ml smantana
2 oua
un pic unt
sare, piper
200 g cascaval
2 rosii (optional)
putin pesmet
Conopida se spala si se fierbe timp de 15 minute in apa cu sare (de cand incepe sa fiarba).
Se pregateste un vas termorezistent care se unge cu putin unt si se presara pesmet.
Se scurge de apa canopida si se pune in vasul termorezitent. Se condimenteaza cu sare si piper.Ouale se bat cu un praf de sare si se adauga smantana. Amestecul se pune peste conopida, se adauga cascavalul ras si felii de rosii (optional).Se da la cuptor pentru 30 minute la foc moderat.
Se serveste ca atare sau cu ce carne doriti.O garnitura foarte buna si de sezon.
Pofta buna!!!
sâmbătă, 25 septembrie 2010
Conopida gratinata
22:10
Bianca
5 comments
5 comentarii:
arata super si trebuie sa fie si tare gustos!
Moni
Este super Moni. Multumesc de vizita. Poti sa o incerci fara problema ca e foarte gustoasa.
Conopida imi place pragatita oricum. Dar gratinata este super. Daca are si carne alaturi, pentru carnivori ca mine... e si mai apetisant.
Foarte buna.
O zi frumoasa!
@Sara asa e si la mine, cu carne merge orice:)
@Maria la fel iti doresc si eu tie.
Trimiteți un comentariu