luni, 9 august 2010

Un nou concurs-Hai la gratar

Pe situl meu preferat a aparut azi indemnul la un nou concurs!!
Situl se numeste "e-retete" si are adresa www.e-retete.ro . Posesoarea sitului e o fata draguta din Ardeal, mai bine spus din Cluj pe nume Ioana care gateste super bine!!!! , si mai ales gateste retete pe gustul meu :)).
De multe ori o fost o sursa de inspiratie pentru mine si ii multumesc inca odata pe aceasta cale.

PREMIUL
consta intr-un Set gratar 25ps lemn rosu BergHOFF in valoare de 605 RON, oferit de catre reprezentantul si importatorul exclusiv in Romania al produselor BergHOFF (www.berghoffworldwide.ro) care este si sponsorul concursului.

  1. Setul este compus din:

    1x spatula: 47,2cm
    1x cleste: 46,4cm
    1x razuitor pentru gratar: 46,7cm
    1x perie mica: 46,4cm
    1x furculita gratar: 48,3cm
    1x cutit gratar: 47,2cm
    6x tepus pentru frigarui: 46,7cm
    6x cutit pentru friptura: 23cm
    6x furculita pentru friptura: 19cm
    +cutie din lemn: 53,4cm x 38,7cm x 10cm


Am hotarat sa particip la acest concurs si am hotarat sa prepar (virtual normal) una din retetele Ioanei pe care am vazut-o mai demult si dupa care salivez si acum:))

Crispy strips

Ingrediente

1 piept de pui dezosat
250 ml lapte
1 ou
1 cana faina
4 lingurite chili pudra

1 1/2 lingurite sare
1 lingurita usturoi granulat
1 lingura vegeta de casa

  1. Se taie pieptul de pui fasii groase de 1 deget cu un cutit . Se spala bine si se pun intr-o oala . Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
  2. Se pune oala pe foc si in momentul in care apa incepe sa fiarba se stinge focul, se pune un capac si se lasa 10 minute. Se scurg fasiile de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
  3. Intr-un bol bateti oul , apoi adaugati laptele si 1 lingurita chili si omogenizati bine.
  4. In alt bol amestecati faina cu restul de chili , 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
  5. Treceti fiecare fasie de pui prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina. Cand dati prin faina dati cu degetele umede prin faina ca sa se formeze acele "zdrente" specifice.
  6. Am incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca . Am pus cate 5-6 fasii de pui o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
  7. Lasati crispy strips la racit macar 10 minute, ca sa se inmoaie un pic crusta. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.

Reteta originala o gasiti Aici


5 comentarii:

Sarea in bucate spunea...

bafta:)

Cristina spunea...

Votam? :)

Bianca spunea...

Just me multumesc.
Mami multumesc, de data asta e fara voturi:) Te anunt eu cand trebuie:)

Anca spunea...

sa ai succes Bianca draga mea :) si vin si eu apoi la un garatr :)

Bianca spunea...

Anca multumesc

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons