marți, 17 august 2010

Shaorma

Cateodata mai facem si mici exceptii nu?:))
Imi place foarte mult shaorma. Am descoperit-o acum ani buni in mall la Bucuresti si apoi mai mancam cand mergeam la mare. De cativa ani buni se face si la noi in oras si uneori imi mai cumpar. Doar intr-un singur loc in oras se face buna, restul nu imi place si prefer sa las pe altii sa o cumpere.
Am facut si eu in seara asta de cina shaorma , e a doua oara cand fac in casa.
A iesit buna, dar nu e ca cea cumparata de la grecul unde face o saorma buna buna:)
Va dau reteta dar cu siguranta stiti sa faceti. Se face foarte usor, timpul de pregatire e un pic mai mare dar nu cu mult mai mare decat la alte mancaruri.

Pentru 5 portii avem nevoie de:

2 bucati piept de pui
condiment pentru shaorma (optional)
condiment preparat Za`a tar (Aici reteta)
6 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
3 castraveti
2 rosii
1 ceapa rosie
un sfert de varza
500 g cartofi pai
sare
300 ml smantana
8 catei de usturoi
lipii libaneze

Pieptul de pui se dezoseasaza si se taie fasii. Se condimenteaza cu condiment pentru shaorma si neaparat cu condiment Za`atar, aceasta ii da gust bun puiului si mi se pare mult mai bun la gust decat condimentul special pentru shaorma de la Abido pe care am dat 8 lei si ceva din Carrefour Oradea:))
Se mai adauga 3 linguri de ulei de masline si se lasa cateva ore la frigider. Cand il scoateti afara se zdrobesc 6 catei de usturoi si se amesteca bine.
Cartofii se curata si se taie fasii ca pentru cartofi pai. Se pun la prajit.Puiul se pune la prajit intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos amaestecand din cand in cand.
Se pregatesc si legumele, adica ceapa se taie rondele, castravetii rondele, rosiile felii , varza se taie marunt. Din cei 8 catei de usturoi se face un mujei frecat cu putin ulei si adaugata smantana.
Se pregatesc toate ingredientele pentru shaorma pe masa si se incepe cu incalzitul lipiei.
Intr-o tigaie se pune o lingurita ulei de masline si se pune lipia 30 secunde pe o parte, 30 pe cealalta pentru a se incalzi sa o putem rula.
In lipie se aseaza dupa cum doriti din fiecare ingredient adica cartofi prajiti, carne de pui, varza, rosii, castraveti, ceapa si sos de usturoi din belsug. Se ruleaza cat de strans puteti si se prinde cu o hartie.
Se serveste imediat.
E foarte gustoasa carnea condimentata cu condimentul Za`atar, merita sa incercati si voi.
Pofta buna!!!

2 comentarii:

mirela spunea...

Foarte bine arata,si mie imi place tareee mult,o fac si eu in casa dar ai dreptate nu-i asa buna ca cea de cumparat.Pupici si o zi frumoasa!

Gabriela spunea...

Acum cateva zile am facut si eu,poate reusesc sa o postez!Arata tare bine si i-mi place foarte mult!pup si o zi buna!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons